NL EN

Aanmelden bij Kindt Clinics

Wat goed dat je overweegt om met je angst aan de slag te gaan. 

We beginnen graag met een intakegesprek. Dit doen we in principe via videobellen. Het gesprek duurt 45 minuten tot een uur. Het doel van de intake is bepalen of de Memrec-methode inderdaad geschikt voor je is, en zo ja, hoe we de behandeling precies zouden moeten aanpakken.

Het intakegesprek is vrijblijvend. Zo kun je een bewuste keuze maken voor deze behandeling. 

Ja, ik wil een vrijblijvend intakegesprek

De stappen van aanmelding tot en met behandeling

Intakegesprek

Een vrijblijvend gesprek van ongeveer een uur. Om te bepalen of Memrec een geschikte methode is, en hoe we de behandeling moeten vormgeven.

Voorbereiding

Als je dit nog niet gedaan hebt, zorg je voor een verwijzing van de huisarts en kun je contact zoeken met je verzekeraar over de vergoeding. Ondertussen bereiden wij de behandeling voor.

Behandeling

Op de dag van de behandeling ben je meestal ongeveer 3 uur bij ons. We beginnen met een voorgesprek, daarna volgt de confrontatie en de pil. Daarna ga je weer naar huis.
Meer over de methode >>

Test

Eén of een paar dagen later kom je terug. We testen of de hevige angst is verdwenen. We nemen de tijd om vertrouwen op te bouwen dat de oude angst niet meer terugkomt.

Geschiktheid van de Memrec-methode

Zodra je je aanmeldt voor een intakegesprek, proberen we eerst te bepalen of Memrec een geschikte behandelmethode voor je is. Misschien wil je dit al weten voordat je je aanmeldt. Om te bepalen of Memrec een geschikte behandelmethode is, kijken we naar 4 aspecten: je klachten, je leeftijd, en relevante medische en psychologische informatie. In de zelftest aan de rechterkant van het scherm zitten alle aspecten verwerkt. Wil je het zelf beoordelen? Hieronder lichten we de criteria één voor één toe.

Memrec is in de meeste gevallen wél geschikt voor:

 • Een angst of fobie waar je we daadwerkelijk mee kunnen confronteren tijdens de behandeling (zoals angst voor spinnen, muizen, honden, kleine ruimtes en injecties)
 • Paniekaanvallen die voorkomen in specifieke situaties (zoals in de auto of in drukke menigten)
 • PTSS naar aanleiding van een eenmalige traumatische gebeurtenis, of een korte traumatische periode.

In de volgende gevallen is Memrec geen geschikte behandelmethode:

 • Een angst voor iets waarmee we je niet écht kunnen confronteren, zoals faalangst, verlatingsangst of bindingsangst.
 • Paniekklachten die gedurende de dag continu spelen
 • PTSS naar aanleiding van verschillende incidenten of een langdurige traumatische periode.

Memrec is alleen geschikt voor volwassenen (18 jaar en ouder). Dit heeft ermee te maken dat er nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan is naar de Memrec-methode bij kinderen, en dat de pil die we gebruiken niet zomaar wordt voorgeschreven aan kinderen.

Medisch gezien gaat het alleen om aandoeningen of medicijnen die niet samengaan met de pil die wij gebruiken, zogeheten contra-indicaties. Als je medicatie gebruikt voor één van de volgende aandoeningen, is de Memrec-methode meestal niet geschikt.

 • Hart- en vaatziekten
 • Diabetes
 • Longaandoening of astma
 • Lever- of nieraandoening
 • Epilepsie
 • Stoornis in de bloedsomloop, of metabole acidose
 • Overmatige productie van het schildklierhormoon

Ook tijdens een zwangerschap kunnen we de behandeling beter uitstellen.

In veel gevallen geldt dat je eigen huisarts of specialist jouw medische situatie beter kent dan wij. Twijfel je of de behandeling medisch geschikt is, leg het dan even voor aan je arts.

Sowieso vragen we iedereen om langs de huisarts te gaan. Om de behandeling vergoed te krijgen heb je namelijk een verwijzing nodig. Op ons verwijsformulier kan je arts meteen aangeven of hij/zij medische contra-indicaties ziet.

Bij de psychische informatie kijken we naar bepaalde psychische klachten en aanverwante medicatie.

Psychische klachten

De Memrec-methode is wél geschikt is als je op dit moment geen andere psychische klachten hebt die je angst beïnvloeden. Zit je op dit moment in een depressieve of psychotische periode of speelt er iets anders dat invloed heeft op je angstklachten, dan raden we de behandeling af.

Medicatie bij psychische klachten

Antidepressiva, antipsychotica en angstremmers hebben vaak een angstdempende werking. Zo lang je deze medicatie gebruikt, kunnen we tijdens de behandeling dus niet goed bij de angst komen. In de meeste gevallen is de behandeling dus alleen geschikt als je geen medicatie gebruikt voor psychische klachten.

Test jezelf: is Memrec geschikt voor mij?

Naam
Email (je ontvangt het resultaat per email)