Proces van aanmelding tot en met nazorg

Je overweegt om je fobiepaniek of PTSS te laten behandelen. We zoeken graag met je uit of de Memrec-methode geschikt voor je is. Hiervoor vul je eerst de zelftest in. Daarna plannen we een (vrijblijvende) intake. Voor of na de intake zorg je voor een verwijzing van je huisarts. En dan plannen we natuurlijk de behandeling.

Op deze pagina vind je de stappen van aanmelding tot en met nazorg, inclusief handige links en downloads.

Interesse

Stap 1: Interesse

Je overweegt je te laten behandelen voor een fobie, paniek of PTSS. Doe de zelftest om te bepalen of de behandeling geschikt is. Of belmail of Whatsapp ons voor vragen of advies.

De belangrijkste zaken die we in deze eerste fase proberen te bepalen is of we je (volledige) angst kort en krachtig zouden kunnen oproepen tijdens de behandeling, en of je gezondheid of eventuele medicatie niet conflicteren met de pil die wij (eenmalig) geven.

Intake

Stap 2: Intake

Het intakegesprek duurt ongeveer een uur, en is bedoeld om te bepalen of en hoe we de behandeling voor je kunnen laten werken. Dit gesprek kan via Skype of bij ons in Amsterdam. De intake is vrijblijvend; je zit nergens aan vast.

Verwijzing

Stap 3: Verwijzing

De behandeling wordt meestal geheel of grotendeels vergoed door zorgverzekeraars. Je hebt daarvoor een verwijzing van je huisarts nodig.

Voor de verwijzing hebben we een standaardformulier, waarop je huisarts meteen kan aangeven of de behandeling medisch geschikt voor je is.

Behandeling

Stap 4: Behandeling en test

Is de behandeling geschikt voor je en wil je van je angst af? Dan gaan we je behandelen. Meestal is één sessie genoeg. Je komt dan nog één keer terug om te testen of de behandeling gelukt is. Vaak doen we dit de dag na je behandeling.

Bekijk uiterlijk de dag van tevoren onze voorbereidingsrichtlijnen.

Nazorg

Stap 5: Na je behandeling

80% van de behandelingen is in één keer effectief. De hevige angst is verdwenen. Je moet hier nog wel aan wennen; het duurt vaak even voordat je gewoontegedrag slijt. We blijven graag op de hoogte van hoe het met je gaat.

De knoop doorhakken

80% kans op succes is hoog, maar toch kun je twijfelen over de behandeling. Het is best tegennatuurlijk om willens en wetens de confrontatie met je angst of trauma op te zoeken. We merken dat het helpt om te beseffen dat de daadwerkelijke confrontatie eenmalig is. En kort: niet langer dan een kwartier. Er gebeurt tijdens de behandeling niets dat jij niet zelf beslist.

Bel gerust om te overleggen of meer te horen over de Memrec-methode.

Heb je een vraag?

Bekijk onze veelgestelde vragen of vul het contactformulier in. We geven zo snel mogelijk antwoord.