fbpx
By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
+31 6 15182543 info@kindtclinics.com

 

Merel Kindt

Merel Kindt is hoogleraar Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, en doet haar hele wetenschappelijke carrière al onderzoek naar angst. Omdat ze in haar onderzoek aan de universiteit maar een beperkt aantal mensen kan helpen, besloot ze Kindt Clinics op te richten, om de behandeling voor een groter publiek beschikbaar te maken. Merel Kindt is als hoofdbehandelaar direct of indirect bij alle behandelingen betrokken.

 


Maartje Kroese

Maartje Kroese heeft de dagelijkse leiding over Kindt Clinics. Als afgestudeerd psycholoog zocht zij na haar tijd in het bedrijfsleven (duurzame energie) een meer directe link naar mensen.  Daarom is zij als mede-oprichter van Kindt Clinics dagelijks actief in de kliniek. Zij is degene met wie je als eerst contact krijgt, of je nu belt, mailt, Whatsappt of langskomt.

 


Emma van Wettum

Emma van Wettum is in 2019 bij Kindt Clinics gekomen. Na een intensieve training heeft ze in de kliniek inmiddels al evenveel mensen behandeld als Merel Kindt. Emma doet intakegesprekken, behandelingen en testsessies, dus de kans is groot dat je haar tegenkomt na je aanmelding. 

 


Emmeke Eijkelkamp

Emmeke Eijkelkamp is naast haar werk als huisarts ook actief bij Kindt Clinics. De huisartsenpraktijk waar zij werkt is nauw verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Voor het onderzoek van Merel Kindt aan de universiteit is Emmekes collega Peter Vonk het medisch aanspreekpunt, voor Kindt Clinics is dat Emmeke Eijkelkamp. Zij zorgt ervoor dat je ook op medisch vlak in goede handen bent.

Eerste ter wereld

Kindt Clinics is hét gespecialiseerde behandelcentrum voor mensen met een angst. Dankzij het baanbrekende onderzoek van professor Merel Kindt en vele collega's in binnen- en buitenland, kunnen wij nu als eerste ter wereld de Memrec-methode aanbieden. Deze behandeling is om twee redenen uniek: de korte duur (1 à 2 uur), en de hoge effectiviteit (meer dan 80% is na één behandeling blijvend angstvrij).

Gespecialiseerd

Wij specialiseren ons uitsluitend in specifieke fobieën en PTSS. Dankzij deze focus kunnen we de behandeling tot in detail blijven ontwikkelen. In het contact met u bepalen we of onze behandeling voor uw angst het meest geschikt is. Daar zijn we open over. Spelen er bij u bijvoorbeeld andere zaken die verband houden met uw angst (denk bijvoorbeeld aan herhaaldelijke traumatische ervaringen), dan zullen we aangeven dat u mogelijk meer gebaat bent bij een langduriger behandeltraject en een andere behandelmethode.

Geen wachtlijst

Wij willen u kunnen behandelen wanneer u dat wil, wat betekent dat we zo kort mogelijke wachtlijsten nastreven. Op dit moment hebben wij geen wachtlijst; dat geldt voor zowel de intake als de behandeling zelf.

 

Praktische informatie voor uw zorgverzekeraar:

  • Wij behandelen binnen de Basis-ggz
  • Onze hoofdbehandelaars zijn gz-psycholoog
  • Onze AGB-code is 94064298
  • Onze behandeling voldoet aan de stand van de wetenschap en de praktijk
  • Ons kwaliteitsstatuut staat geregistreerd op zorginzicht.nl


Geen onnodige angst

Oprichter Merel Kindt doet al haar hele carrière onderzoek naar angst. Inmiddels, mede dankzij het ontstaan van de veelbelovende behandelmethode Memrec, is ze er van overtuigd dat het kan: geen onnodige angsten meer. In elk geval is het iets dat we iedereen gunnen. Flexibel als mensen zijn, leren we met angsten leven. We raken eraan gewend. Maar wat we horen van mensen die de behandeling gehad hebben, is dat ze pas achteraf beseften in hoeverre de angst hen toch beïnvloedde. Dat gevoel van vrijheid is onze grootste drijfveer.

Een lage drempel

Op dit moment wordt aan mensen met angsten vaak cognitieve gedragstherapie en/of EMDR aangeraden. Hoewel beide therapieën effectief kunnen zijn, kiezen wij ervoor om alleen de Memrec-methode aan te bieden. Eén van de redenen hiervoor is dat we de drempel voor mensen om tot behandeling over te gaan zo veel mogelijk willen verlagen. Een behandelplan met een tiental sessies of herhaaldelijke blootstelling aan hetgeen waar je bang voor bent, kan die drempel verhogen. Naast de kortdurende behandeling zorgen we voor een prettige sfeer in ons behandelcentrum. Geen witte jassen of ongezellige wachtkamers, maar houten vloeren en goede koffie.

Van Amsterdam tot Mali

Kindt Clinics is nu in de beginfase. Wel merken we nu al dat er ook in andere delen van de wereld vraag is naar effectieve behandeling van angsten. Aan de Universiteit van Amsterdam werken Merel Kindt en haar team hard om de Memrec-methode geschikt te maken voor andere vormen van angst, zoals paniekaanvallen en posttraumatische stressstoornissen. Een toekomstperspectief dat alle oprichters van Kindt Clinics delen, is dat we kindsoldaten in Mali en andere oorlogsgebieden van hun trauma af kunnen helpen. De methode leent zich hiervoor, juist omdat hij zo kortdurend en effectief is. Maar voorlopig gaat al onze aandacht naar de eerste kliniek in Amsterdam.