fbpx
By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
+31 6 15182543 info@kindtclinics.com

Wat Kindt Clinics wil bereiken

Oprichter Merel Kindt doet al haar hele carrière onderzoek naar angst. Inmiddels, mede dankzij het ontdekken van de behandelmethode Memrec, is ze er van overtuigd dat het kan: geen onnodige angsten meer. In elk geval is het iets dat we iedereen gunnen. Flexibel als mensen zijn, leren we met angsten leven. We raken eraan gewend. Maar wat we horen van mensen die de behandeling gehad hebben, is dat ze pas achteraf beseften in hoeverre de angst hen toch beïnvloedde. Dat gevoel van vrijheid is onze grootste drijfveer.

Een lage drempel

Op dit moment wordt aan mensen met angsten vaak cognitieve gedragstherapie en/of EMDR aangeraden. Hoewel beide therapieën effectief kunnen zijn, kiezen wij ervoor om alleen de Memrec-methode aan te bieden.

Eén van de redenen hiervoor is dat we de drempel voor mensen om tot behandeling over te gaan zo veel mogelijk willen verlagen. Een behandelplan met meerdere sessies of herhaaldelijke blootstelling aan hetgeen waar je bang voor bent, kan die drempel verhogen.

Naast de kortdurende behandeling zorgen we voor een prettige sfeer in onze kliniek. Geen witte jassen of ongezellige wachtkamers, maar houten vloeren en een huiselijke sfeer.

Een doel is om zoveel mogelijk mensen zich voor hun onnodige angst te durven laten behandelen

Uiteindelijk kan de behandeling ook geschikt zijn voor PTSS in oorlogsgebieden

Van Amsterdam tot Mali

Kindt Clinics is nog in de beginfase. Wel merken we nu al dat er ook in andere delen van de wereld vraag is naar effectieve behandeling van angsten.

Aan de Universiteit van Amsterdam werken Merel Kindt en haar collega's hard om de Memrec-methode geschikt te maken voor andere problematiek, zoals brede paniekklachten of zelfs verslaving.

Een toekomstperspectief dat alle oprichters van Kindt Clinics delen, is dat we kindsoldaten in oorlogsgebieden van hun trauma af kunnen helpen. De methode leent zich hiervoor, juist omdat hij zo kortdurend en effectief is. Maar voorlopig gaat al onze aandacht naar de eerste kliniek in Amsterdam.

In de media

Media-aandacht voor Kindt Clinics en Memrec

Over Kindt Clinics

Algemene informatie over Kindt Clinics

Ons team

Maak kennis met het team van Kindt Clinics