Wie zijn wij

Het team van Kindt Clinics

We werken bij Kindt Clinics met een klein en ervaren team van psychologen, ieder met haar eigen expertise. Het komt regelmatig voor dat je bij de intake, behandeling en test twee verschillende behandelaars treft. Dit komt de behandeling ten goede, en is mogelijk dankzij onze intensieve samenwerking.

Merel Kindt

Merel Kindt

GZ-psycholoog

Merel Kindt is hoogleraar Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, en doet haar hele wetenschappelijke carrière al onderzoek naar angst. Merel is als hoofdbehandelaar direct of indirect bij alle behandelingen betrokken.

Emmeke Eijkelkamp

Emmeke Eijkelkamp

Huisarts

Emmeke Eijkelkamp is naast haar werk als huisarts ook actief bij Kindt Clinics. De huisartsenpraktijk waar zij werkt is nauw verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Emmeke zorgt ervoor dat je ook op medisch vlak in goede handen bent.

Maartje Kroese

Maartje Kroese

Psycholoog

Maartje heeft de dagelijkse leiding over Kindt Clinics. Als psycholoog zocht zij na haar tijd in het bedrijfsleven (duurzame energie) een meer directe link naar mensen. Vanaf het begin is ze betrokken bij Kindt Clinics. Maartje is vaak degene met wie je als eerst contact krijgt.

Emma van Wettum

Emma van Wettum

Psycholoog

Emma's studies psychologie en psychobiologie sluiten goed aan bij de Memrec-methode. Emma is een ervaren Memrec-behandelaar. Naast Kindt Clinics werkt ze ook bij het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het Amsterdam UMC.

Renée van Vloten

Renée van Vloten

Psycholoog

Renée van Vloten is actief aan het begin van het behandelproces. Renée weet wanneer de Memrec-methode wel en niet geschikt is, en beoordeelt daarom alle aanmeldingen en zelftests als eerst.

Sophie van Beijeren

Sophie van Beijeren

GZ-psycholoog

Tijdens haar studie, die ze cum laude afrondde, deed ze al onderzoek naar angst. En die interesse houdt stand: zowel in haar werk bij ggz-instelling PsyQ als bij Kindt Clinics behandelt Sophie mensen met angstklachten.

Werken bij Kindt Clinics

Heb je interesse om bij Kindt Clinics te komen werken en opgeleid te worden in de Memrec-methode? Neem dan contact met ons op.​

Lees meer

Kindt Clinics in de media

Bekijk wat de VPRO, het NRC Handelsblad of de New York Times schreven over Kindt Clinics en de Memrec-methode.

De Memrec-methode

Lees meer over de behandelmethode die we bij Kindt Clinics toepassen voor de behandeling van angst en paniekklachten.