Bij Kindt Clinics overwin je je claustrofobie

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van claustrofobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Vastzitten → angst

Niemand vindt het fijn om vast te zitten op een wc of in een lift, maar als je claustrofobie hebt is de angst voor dit soort situaties enorm. Kom je in een situatie waaruit je voor je gevoel niet makkelijk weg kunt, dan ontstaat angst. Het lichaam reageert alsof er groot gevaar dreigt.

Dit komt doordat er in je hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen het gevoel van vastzitten en angst, of dreiging. Je weet rationeel wel dat de situatie niet echt gevaarlijk is, maar toch raak je in paniek. 

Mensen met claustrofobie kiezen vaak vooral voor het vermijden van situaties die angst oproepen. De angst voor de angst is vaak overheersend.

Afhankelijk van de ernst van de angst kan claustrofobie erg belemmerend zijn. Als je bijvoorbeeld wc’s vermijdt, niet met het openbaar vervoer durft, of opziet tegen vakanties, dan is het aan te raden de claustrofobie te behandelen. Vaak beseft iemand pas achteraf hoe beperkend de angst was.

Kleine ruimtes, vastzitten, niet wegkunnen...

Claustrofobie is een breed begrip. Soms speelt de angst in alle kleine ruimtes, maar vaak draait het meer om het gevoel niet weg te kunnen. Dit kan ook spelen in een drukke theaterzaal of een stoeltjeslift. Tijdens de intake bepalen we wat bij jou de kern van de angst is, en hoe we de behandeling het beste kunnen aanpakken.

Symptomen van angst om vast te zitten

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Frustratie

Weg willen

Snelle en effectieve behandeling van claustrofobie

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is geschikt voor claustrofobie. Claustrofobie is een van de meestbehandelde angsten.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 83% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met een claustrofobie is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen vastzitten en angst. Memrec verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie roepen we de angst kort en krachtig op, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

Vrijheid van leven zonder claustrofobie

Iedereen heeft andere redenen om claustrofobie te willen overwinnen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt altijd deels vergoed door Nederlandse zorgverzekeraars

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt.
Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen met de behandeling bij Kindt Clinics

‘We hebben geen opnames van de behandeling van de angst om vast te zitten. Om je toch een indruk te geven van onze aanpak, zie je in onderstaande video fragmenten van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling, uit het documentaireprogramma The Nature of Things.’

De ervaring van Sanne Verkade

“Ik ben bij Kindt Clinics behandeld voor mijn claustrofobie. De behandeling was heel heftig maar meer dan de moeite waard. Na jaren kan ik eindelijk zeggen dat ik angst vrij ben. Wel zijn er nog bepaalde situaties die zorgen voor spanning en zenuwen maar dat is niks vergeleken bij wat ik voor de behandeling voelde. Ik zou het iedereen aanraden deze behandeling te ondergaan. Als het had gekund had ik het jaren eerder gedaan.”

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…