Ervaringen met de behandeling bij Kindt Clinics

99% van onze klanten zou Kindt Clinics aan anderen aanraden op basis van hun ervaringen. Op deze pagina lees je reviews van mensen die door ons behandeld zijn.

Ervaringen op ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland is een onafhankelijk platform van Patiëntenfederatie Nederland. Het is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Op ZorgkaartNederland delen mensen hun ervaringen met de zorg.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlKindt Clinics is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Citaten uit de reviews op ZorgkaartNederland

"Voorheen raakte ik al in paniek bij de gedachte om in aanraking te komen met naalden of als iemand het erover had. Nu is de angst bij confrontatie hiermee helemaal weg."

"Ik ben zeer tevreden over het contact en de zeer duidelijke uitleg. Ik had 48 jaar erge hoogtevrees en ben er in 1 behandeling vanaf. Wat ik wel merk is dat na zo'n lange tijd mijn geheugen nog op hoogtevrees staat en dat ik dingen moet durven te doen."

"Zeer tevreden over de info vooraf. Ook ontvangst, voorbereiding, de behandeling zelf én het natraject als zeer prettig en professioneel ervaren. Kan Kindt Clinics iedereen aanbevelen. Mijn beperkende rijangst overwonnen door deze toppers!"

Ervaringen op Trustpilot

Trustpilot is een wereldwijd reviewplatform. Lees drie reviews van Kindt Clinics hieronder.

"Mijn fobie voor katten heeft 40 jaar bestaan en is na één behandeling bij Kindt Clinics wonder boven wonder verleden tijd. Voor mijn nieuwe baan is het essentieel dat ik mijn angst voor katten kwijt zou raken en dat is met deze behandeling zeer goed gelukt. Team van Kindt Clinics: reuze bedankt!"

"Zeer professioneel en fijne omgang met de therapeut. Mijn angst voor slangen (zelfs speelgoed slangen) was zo groot dat dit mij iedere dag belemmerde in me leven. Ik durfde niet eens een plastic slang aan te raken en werd dan echt panisch. Na de eerste blootstelling durfde ik zelfs een Python vast te houden. Je gelooft het niet, je moet het zelf ervaren. Zo fijn om zonder angst te leven. Nu die angst weg is kan je alles makkelijk aan want je hebt je grootste nachtmerrie overwonnen."

"Fijne mensen en een hele prettige kliniek waar je je veilig voelt om je confrontatie aan te gaan met je angst. Ik ben behandeld voor mijn naaldenfobie, er was een verpleegkundige die mij prikte. Ik was uiteraard vreselijk bang maar ben met behulp van dit geweldige team toch de confrontatie aan gegaan. Daarna een pil genomen, paar uurtjes tot rust gekomen en de dag erna weer geprikt door dezelfde verpleegkundige. Tot mijn verbazing was ik vooral bezig met het avondeten en niet met de naald in mijn arm. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en het is even doorbijten maar daarna hoef je nooit meer bang te zijn. Ook de nazorg is fijn, nog een paar contact momenten met elkaar om even te zien hoe alles gaat."

Meer ervaringen

Slangenfobie - Kindt Clinics behandelt je angst voor slangen.

Bonita van Lier - Angst voor slangen

“Ik heb me vanaf het eerste contactmoment bijzonder goed begeleid en daardoor op mijn gemak gevoeld. De behandeling zelf (blootstelling) was zwaar, maar ik voelde me bij alle begeleiders (Emma, Renée, Maartje) veilig. Ook belangrijk: iedereen was enorm betrokken en sympathiek!

Enorm bedankt voor alle goede zorgen. Jullie hebben me van iets bevrijd waarmee ik een leven lang geworsteld heb. Het kunnen vasthouden van een slang heeft mijn zelfvertrouwen een enorme ‘boost’ gegeven. Mijn Facebook-post over deze behandeling, incl. video, is 337 keer bekeken, 84 keer geliked en heeft veel positieve reacties en ook herkenning opgeleverd. Ik ben duidelijk niet de enige die ervaring heeft met een fobie.”

Nancy van Roij - Angst voor spinnen

“Ik vond het traject voor de behandeling (al vanaf aanmelding) erg stressvol. Het was daarom prettig dat de behandeling op zeer korte termijn ingepland kon worden. Het contact met en begeleiding door Kindt clinics vond ik erg prettig.

De behandeling zelf viel mij eigenlijk erg mee. Op de testdag vond ik het wel lastig om te ervaren of de behandeling gewerkt had. Ik vond het prettig dat daar voldoende tijd voor werd genomen.

Ik vind het nog steeds moeilijk te geloven dat de angst, die ik al 40 jaar had en waar ik mijn leven in feite op aangepast had binnen één dag verdwenen is. Na de behandeling heb ik ook wel een paar weken nodig gehad om het écht te geloven. Het is nu bijzonder om te merken dat ik geen angst meer heb in situaties die ik juist altijd vermeden heb. Inmiddels heb ik ook echt het vertrouwen dat de angst weg is.

Ik ben erg dankbaar dat deze methode nu beschikbaar is voor iedereen.”

Gwen - Angst voor spinnen

“Zolang ik mij kan herinneren heb ik een fobie voor spinnen gehad en naarmate ik ouder werd, leek mijn reactie ook te verergeren – van gillen en vluchten tot huilen en hyperventileren bij een confrontatie. Hoewel het moeilijk voor te stellen was dat deze behandeling, die vrij kort is, mij van mijn angst af zou helpen, trok juist die korte duur mij ook aan.”

>> Lees het hele verhaal van Gwen

Ricardo Schoonheim - Angst voor spinnen

“Zeer succesvol! Duidelijk instructies/uitleg en fijne therapeuten die mij goed begeleid hebben tijdens de behandeling! Onwijs bedankt dat ik de mogelijkheid heb gekregen om deze behandeling te ondergaan!”​

Angst voor honden. Behandeling bij Kindt Clinics.

Dinah Siebers - Angst voor honden

Het “exposure gedeelte” met de hond vond ik natuurlijk niet prettig, maar de behandeling daar omheen werd wel zo comfortabel mogelijk gemaakt; De ruimte was heel rustgevend, er werd precies verteld wat er ging gebeuren en hoe het werkt en ik vond het prettig om met Maartje en Merel te praten, dat werkte afleidend. Ontzettend bedankt!!

Wat zou er beter kunnen? Aan het behandeltraject zou ik niks veranderen. Misschien wel een idee om de filmpjes die op youtube staan (prominenter) op de website te zetten. Die gaven voor mij de doorslag om deze behandeling te doen en waren ook tijdens de behandeling waardevol om aan terug te denken.”

Ervaringen bij Kindt Clinics - behandeling van angst

Mirjam Kannegieter-Schuur - Angst voor kippen

“Ik was vooraf nogal sceptisch maar achteraf echt onvoorstelbaar dat het echt is gelukt en heeft gewerkt. Merel en Maartje waren en zijn echt TOPPERS. Merel met de behandeling en Maartje met de voorbereiding, welkom en nazorg. Een super team samen.”

Anna - (Angst voor) paniek

“Na de behandeling was ik echt uitgeput, de confrontatie met mijn angst was als de Himalayas beklimmen maar absoluut waard! Ik heb een paar dagen later een feest op een boot gehad, met veel mensen in een relatief kleine ruimte, kleine wc etc…”

>> Lees het hele verhaal van Anna

Hoogtevrees. Behandeling bij Kindt Clinics.

John - Hoogtevrees

“Ik zou Kindt Clinics, and hun Memrec-methode, aan iedereen aanraden die een angst heeft die geschikt is voor de behandeling. Het was één, intensieve maar korte blootstelling, en mijn hoogtevrees is genezen.”

>> Lees het hele verhaal van John

Prikangst review behandeling

Katelin - Angst voor bloed

“Mijn ervaring was goed, de behandeling zelf was erg stressvol maar het meer dan waard. Wat beter zou kunnen: een beetje in de communicatie, een mail van mij was verkeerd begrepen. Dit leidde echter niet tot relevante problemen.”
Angst voor spinnen2. Behandeling bij Kindt Clinics.

Vivian - Angst voor spinnen

Positief. Huiskamer sfeer. Chill. Ruimte om je angst te laten zien. Merel leeft zich in in de patiënt. Moet ook want je moet haar vertrouwen. In die 2 dagen voelde ik me emotioneel zeer betrokken met haar. Logisch allemaal. En super dat er foto’s worden gemaakt. Anders geloof je het niet later. En andere mensen ook niet (diegenen die weten hoe bang je was).

Wat zou er beter kunnen? Een soort afkicken na de 2 intensieve dagen. Gelukkig belde Maartje me ruim een week later op hoe het ging. Je voelt je euforisch en wil dat delen. En liefst met iemand die erbij was.

Ik wil Merel bedanken voor haar geduld en begrip. En duidelijke en directieve communicatie. En ook Maartje, we hebben ook gelachen (zelfs op dag 1).

Behandeling spinnen fobie Denise. Kindt Clinics behandelt spinfobie.

Denise - Angst voor spinnen

“Ik kwam op een punt waarop ik me besefte dat ik me niet langer door mijn angst voor spinnen wilde laten leiden. Die angst was als ik het ‘rationeel’ bekeek sowieso echt belachelijk en te ver uit de hand gelopen. Via Google kwam ik Kindt Clinics tegen en las ik dat je met 1 behandeling van je angst af kon komen. Dat sprak mij wel aan: bring it on, dacht ik!…
Lees verder
Ik keek vooral uit naar de vrijheid die het me zou geven om van deze angst verlost te zijn. Ik kon heel snel terecht, iets wat fijn is als je die knoop eenmaal hebt doorgehakt. Toch nog wel ietwat sceptisch en met de nodige spanning ging ik het traject in, maar Merel heeft mij met fantastisch veel geduld en begrip begeleid. De confrontatie met de angst is heel kort en was daarom echt goed te doen. Onderweg naar de testsessie kon ik het me nog maar half voorstellen dat ik echt van mijn angst af was, maar jawel… die spin was helemaal zo eng niet meer als daarvoor. Het was een bizarre gewaarwording om met diezelfde spin te werken en dan ineens in je lichaam helemaal geen angstreactie meer te voelen. Stapje voor stapje werd ik vertrouwder met die spin, zo vertrouwd zelfs dat aanraken helemaal niet meer spannend was. Missie geslaagd dus! Wat een opluchting en wat ben ik blij dat ik deze stap heb durven zetten. Dank Merel en ook Maartje voor het fijne contact, ontvangst en de prettige begeleiding bij dit traject.”

Nico - Angst voor spinnen

In 1 woord “geweldig”. Per direct een collega doorgestuurd en ook hij is succesvol behandeld.”

Tanja de Vries - Angst voor padden

“Geslaagd. Heel positief. Werd serieus genomen en heel empatisch begeleid. Maar ook goed gestimuleerd om de confrontatie aan te gaan.”

Roos - Angst voor honden

“Bijzonder. op de dag van de behandeling dook ik echt in mijn angst. Mijn hartslag zat echt in mijn keel, en ik voelde overal spanning. Toen de pil, en me aan de richtlijnen gehouden. Ik wist echt niet wat ik moest verwachten van de test, maar toen ik binnenkwam en weer werd geconfronteerd met de hond was het zo anders. Ik voelde de spanning die ik tijdens de behandeling en eigenlijk mijn hele leven al voelde was helemaal weg. Alsof er nooit wat aan de hand was geweest…

En tijdens confrontaties met andere honden ging het ook heel goed. Ik durf ze te aaien, aan mijn hand te laten likken, om me heen laten rennen. Alleen blaffen schrik ik nog wat van, maar niet zo erg dat ik weg wil rennen.”

R. - claustrofobie / paniek

“Wat een ongelooflijke transformatie. Ik kan mij niet herinneren dat ik mij ooit zo licht gevoeld heb, echt ongelooflijk. Geen enkele keer is mijn hart sneller gaan kloppen of heb ik een paniek call gedaan.

Zo ging ik samen met een vriendin naar Madrid. Ik ben nog nooit zo relaxt het vliegtuig ingestapt. Heel even had ik het gevoel van ‘he ik voel niets’ en toen ging mijn hart heel even sneller kloppen, maar daarna niets meer aan de hand. Ik ben zelf alleen verdwaald op een rommelmarkt en waar ik normaliter mijn partner zou bellen in paniek gebeurde er letterlijk NIETS. 

Ik kan niet uitdrukken hoe ongelooflijk dankbaar ik ben met jullie hulp en hetgeen jullie hebben uitgevonden, die exposure waar ik zo ongelooflijk bang voor was is totaal uit mijn systeem, sterker nog ik moet er ook een beetje om lachen inmiddels. Hoe heb ik dit zo lang kunnen voelen en dan heb ik het nog niet eens over de kosten van therapie die ik hier eerder voor heb geprobeerd

Hoogtevrees2 Behandeling vij Kindt Clinics

Magda Dingemanse - Hoogtevrees

“Ontzettend goed. Ontzettend bedankt ik ben blij dat ik de stap heb genomen en jullie waren zo lief voor me.”

Meer reviews van de behandeling

"Een zeer bijzondere en prettige ervaring. Het team nam de tijd voor mij, kwam zeer deskundig over en bovenal zeer empathisch. Maar het belangrijkste; jullie hebben ervoor gezorgd dat ik na 40 jaar in 1 behandeling van mijn fobie af ben en ik kan er nog niet over uit hoe dat kan, maar ik ben nu binnen een paar dagen al bij 2 andere katten in de buurt geweest (zelfs geaaid) en dat alles zonder een spoortje angst. "

"Fijn. Heldere communicatie, snelle reactie en goede uitleg van de behandeling. Ontzettend fijn ook dat de behandeling op korte termijn gepland kon worden. Verbeterpunt: op andere locaties dan alleen in Amsterdam. "

"Goed, mijn hoogtevrees is minder aanwezig thuis. Ik heb nog geen hoogte ervaringen gehad verder (hoge hotels oid) ik ben benieuwd hoe dit gaat."

"Positief. Goede voorbereiding door het intakegesprek. Achteraf gezien ook goed dat ik van te voren niet in kennis werd gesteld over de gehele behandeling; hoe zou het er precies uit zien."

"Ik werd hartelijk ontvangen, Maartje en Emma zijn ontzettend lief en meelevend. Ik ben ontzettend dankbaar."

Goed. Het was snel en direct. Er werd in het gesprek ervoor duidelijk verteld wat er verwacht kon worden van de resultaten. Vragen werden snel en volledig beantwoord en de communicatie was laagdrempelig. Het resultaat is het belangrijkste en dit was precies naar verwachting."

"Super fijne en goede ervaring met Maartje en Merel. Vanuit alle rust en begrip."

"Super team Maartje en Merel"

"Postief, warm ontvangen en ik voelde me gesteund tijdens de behandeling."

"Heel positief. Fijne sfeer, professionele behandeling, en het heeft effect gehad! Dank dank dank dank! Ik kan niet geloven dat ik van mijn angst af ben, na al die jaren."

"Ik heb een zeer positieve ervaring gehad bij Kindt Clinics. Door naar Kindt Clinics te gaan ben ik van mijn (al 51 jaar) durende angst voor ratten afgekomen. Vriendelijkheid, betrokkenheid, deskundigheid en resultaat zijn woorden die mijn behandeling het beste samenvatten. Ik heb eigenlijk geen specifieke verbeterpunten. Maar als ik dan toch iets moet noemen, kan er mogelijk iets meer aandacht zijn voor de impact die de behandeling heeft gedurende de eerste weken daarna. Ik was bijvoorbeeld total-loss de eerste week na mijn behandeling en je vraagt jezelf dikwijls af: hoe zou het gaan als de eerst confrontatie "in het echt" daar zal zijn..... Daar ben je nog onzeker over. Maar nogmaals, dat zouden puntjes op de i zijn, het was perfect. Ook het traject voorafgaand aan de behandeling heb ik als heel positief ervaren. De email-correspondentie verliep prettig, de vragen die ik had werden snel en goed beantwoord en het intakegesprek was heel goed om te hebben. Ik had het intakegesprek in de kliniek in Amsterdam. Dat zou ik zelf aanraden boven een intakegesprek via face-time. Ik denk dat je "face to face" dichter bij je emoties kunt komen. "

"Heel positief: tijdens de intake is nauwkeurig nagegaan wat precies mijn fobie is, onder welke omstandigheden die het heftigst is. Tijdens de behandeling ben ik op een goeie manier gepusht om de limiet op te zoeken. De persoonlijke benadering zorgde ervoor dat ik alle schroom liet varen."

"In 1 woord : Fantastisch !! Goede begeleiding en begrip. In zeer korte tijd van mijn angst afgeholpen. Dit is een aanrader voor iedereen die gebukt gaat onder angst voor spinnen. "

"Na jarenlang rondgelopen te hebben met behoorlijke claustrofobie, er voor gekozen om niet meer aan symptoombestrijding te doen maar om een structurele oplossing te zoeken. Via internet uitgekomen bij Kindt Clinics die op de website al aangaven dat dit met één dagbehandeling zou kunnen worden opgelost. Hier heb ik wel even over na moeten denken, maar wel afspraak gemaakt. Tijdens dit gesprek voelde ik me vrijwel meteen op mijn gemak. Het verliep heel relaxed en ik kreeg alle tijd om uit te leggen wat er allemaal gaande was. Het was niet altijd makkelijk maar elke keer werd ik weer gerust gesteld en kreeg ik alle tijd om mezelf te uiten. Na het gesprek hebben we een behandeldatum gekozen. Met een verbluffend resultaat. Ik heb meerdere situaties waarin ik mij normaliter niet zou begeven toch uitgeprobeerd. Dit dankzij Kindt Clinics.. Ik ben ze heel erg dankbaar dat ik na 1 behandeldag 90% van mijn claustrofobie angst kwijt ben. Ik zou dit echt iedereen aanraden." "

"Zeer goede ervaring. Professioneel, begripvol en duidelijk. Na 15 jaar last te hebben van m'n plasangst ben ik van de angst eindelijk af."

"Mijn ervaring bij Kindt Clinics is erg goed. Ik ben fijn geholpen door de behandelaren. Het was lastig om de confrontatie aan te gaan, maar ik ben erg blij dat ik het gedaan heb. Ik kan nog flauwvallen, maar weet hier nu wel op een rustige manier mee om te gaan. De angst voor naalden is zo goed als weg."

"Heel positief. De sessies zijn pittig, maar de begeleiding is super en het resultaat is enorm goed. Ik ben super blij met het resultaat en trots op wat ik samen met Kindt Clinics heb gedaan."

"Positief, erg aardig bejegend en zeer zorgzaam. Ik voelde me erg serieus genomen en in een veilige omgeving.Dank voor de therapie, het heeft me bijzonder goed geholpen."

"Behandeling (confrontatie) was heel heftig. De begeleiding was geweldig. angst is verminderd maar is nog niet helemaal verdwenen."

"Professioneel, empatisch, effectief en efficiënt."

"Zeer positief, aardige en begripvolle therapeuten. Afspraken wordt goed nagekomen. Ik ben zeer tevreden, ik heb geen negatieve punten, ga vooral zo door! Intussen ben ik superblij omdat mijn angst voor honden zover is overwonnen."

Ik vond het behandelingstraject heel erg fijn. Iedereen dacht heel erg mee en er werd alles aan gedaan om een goed 'angstscenario' te creëren. Ik vond het ook bizar om te merken hoe veel makkelijker de situatie was de dag na de propanol pil. Ik was van te voren minder zenuwachtig en ook tijdens deze situatie was er weinig angst te bekennen. De behandeling is wel lastig voor mensen met een sociale angst. Mijn angst voor de situatie die we hadden opgezocht is voor mijn gevoel veel minder geworden. Maar een extreem rampscenario is erg moeilijk op te zoeken, omdat de angst vaak spontaan gebeurd en lastig is op te roepen in een setting die van te voren bedacht is. Het zou nog enger zijn als er onverwachts dingen zouden gebeuren of gezegd worden die je niet leuk vindt.

"Geslaagd? Waarschijnlijk wel! Zeer prettig en professioneel."

Wat een wonderlijke dagen heb ik achter de rug. Beetje bij beetje krijg ik al meer door hoeveel impact de angst op mijn leven heeft gehad. De angst uitte zich voornamelijk in de auto maar ik denk dat de angst om 'uit' te gaan in heel veel kleine andere dingen ook verweven zat. Maartje en Merel zijn kundige mensen die een to the point methode hebben die confronterend is maar als je het lef hebt er echt voor te gaan baanbrekend is. Wat zou er beter kunnen? Iets meer aandacht voor de nazorg. Het is zo bizar hoe je eigen denkbeelden zich moeten aanpassen aan je 'nieuwe' vermogen en dat je gedachten je in de weg kunnen blijven zitten. De enige remedie is jezelf blijven verrassen maar dat is best intensief en spannend. Keep up the good work mooie mensen!

Ik ben zo blij dat ik bij jullie ben geweest!! Het is letterlijk alsof er een hele grote spanning van me af is gevallen en er kalmte en rust voor in de plaats is gekomen. Ik hoef nu niet meer continu op mijn hoede te zijn of ik een spin tegen ga komen, want ik vind ze niet eng meer! Ik merk wel dat ik nog wat meer moet oefenen, maar daar ben ik mee bezig. Ik was woensdag in Blijdorp (dierentuin) en daar zat de vogelspin helemaal verstopt in zijn terrarium dus ik kon maar twee poten zien, en dat vond ik jammer 😄 (waar ik voorheen die ruimte vermeden zou hebben!). Toen heb ik maar met een hele grote plastic speelgoed spin uit het souvenirwinkeltje geoefend, en dat ging zonder problemen. Op tv heb ik een paar filmpjes geprobeerd, maar omdat we best een grote tv hebben worden de spinnen daar wel erg groot, en in combinatie met enge muziek er onder, vond ik dat toch nog niet zo ideaal. Maar op mn telefoon filmpjes kijken, gaat helemaal prima. Kortom, lange update, maar het gaat helemaal goed. Ontzettend veel dank!

"Top! Aardige mensen, mooie rustgevende ruimte en in 2x van mijn 43-jarige fobie af!! Dat had ik nooit durven dromen. En nog vergoed ook door de verzekering. Ik kan echt zeggen dat ik mijn leven weer terug heb. Gewoon op pad zonder na te denken of er wespen zijn. Overal naar toe kunnen. En weer een voorbeeld kunnen zijn voor mijn kinderen!"

Heel goede ervaring. Fijne begeleiding. Ook al was het heel eng om met mijn angst geconfronteerd te worden, voelde ik wel dat ik in goede handen was. Ik kan dit echt aan iedereen aanraden. Ik had geen idee hoeveel impact mijn angst voor spinnen had op mijn dagelijkse bezigheden. Nu die weg is, voel ik pas dat ik echt zonder stress een auto in stap, door een tuin loop, een doos verschuif, de vensterbank schoonmaak. Niet alleen de angst en schrik voor spinnen is weg, maar ook het constante op m'n hoede zijn. Ik ben veel meer ontspannen.

Heel positief. Ik voelde mezelf van tevoren 'een hopeloos geval wat toch niet meer geholpen kon worden' en had dus niet verwacht dat er nog een therapie zou zijn die mijn claustrofobie kon verminderen, maar dat is bij Kindt Clinics gelukt. De behandeling zelf was erg spannend en moeilijk maar dit wist ik van tevoren. De therapeuten zijn erg lief en geduldig maar geven ook het juiste zetje wanneer dit nodig is, zonder dat ik mijzelf gepusht voelde. "

"Meer dan 20 jaar was ik doodsbang voor de musical The Phantom of the Opera en alles wat daar aan deed denken. Ik was dagelijks verrassend veel energie kwijt om deze musical te vermijden. Ik weet dat er in de psychologie geen wondermiddeltjes zijn, maar dit komt wel dicht in de buurt. De exposure (ik werd met een VR bril midden in de film geplaatst) was heel intens, maar kort. Bizar hoe anders diezelfde VR-ervaring de volgende dag was: alleen nog een iets hogere hartslag in plaats van blinde paniek. Heel onwerkelijk om zo snel van die angst af te zijn. Het oefenen na de behandeling (om te leren dat je er niet meer bang voor bent) is wel vermoeidend. Maar ik heb nu zoveel meer rust in mijn hoofd. Dit hele traject is het dubbel en dwars waard geweest. Had ik het maar eerder gedaan. Ik raad Kindt dan ook 100% aan. Zij hebben elke stap rustig en professioneel begeleid. Heel erg bedankt! "

"Perfect! Fijne mensen en zeer professioneel. Kan het iedereen aanraden! Mijn heftige rijangst is perfect behandeld! Heerlijk dat ik mijn vrijheidsgevoel weer helemaal terug heb! Ik raad het iedereen aan! "

"Erg prettig, was allemaal erg professioneel en voelde me op mn gemak, wat erg fijn was."

"Waardevol, iedereen was ontzettend aardig, en het voelde goed om er eindelijk een keer lang en goed over te praten."

"Zeer betrokken en begripvol. Het was een heftige maar tot nu toe wel succesvolle behandeling."

"Mijn ervaring was goed. Ik heb de omgeving en begeleiding als fijn ervaren. Voor het slikken van pillen en kokhalzen heeft het effect gehad"

"Een professioneel team, warm en hartelijk in een hele prettige bijna huiselijke ruimte. Ik voelde mij op mijn gemak met deze mensen. Een fijn team die je begeleid, nazorg geeft en ook erg betrokken is met jou als persoon. Gaf me een veilig gevoel."

"Ondanks dat de behandeling niet fijn is, is alles wat eromheen geregeld is erg prettig. Persoonlijke aandacht, tijd, moeite etc etc. ' Wat is super fijn vind is dat je zo snel terecht kan, dus niet weken hoeft te wachten."

"Met voorzichtige zekerheid durf ik, 7 weken na mijn behandeling, te zeggen dat ik verlost ben van mijn fobie. Een fobie waarvan ik daarvoor dacht dat ik er nooit meer verlost van zou worden en zeer invaliderend werkte. De behandeling is kortdurend en intensief en spannend, ik was ontzettend zenuwachtig! Maartje en Merel hebben gezorgd voor een veilige setting voor de therapie... Na de behandeling voel ik mij rustiger en ben ik een hoop tijd rijker die ik niet meer besteed aan vermijdings- en controle gedrag. Enige wat ik na 7 weken nog heb is de angst voor de angst dat er een terugval komt. Maar dat zal, hoop ik, ook slijten."

"Familie en vrienden zijn waanzinnig enthousiast over mijn bizarre en snelle "genezing". Ikzelf kon het ook bijna niet geloven maar de filmpjes en foto's herinneren mij er aan dat het echt waar is. Ik ga nu al heel wat meer relaxed door het leven omdat ik geen angst meer heb om de controle te verliezen als ik een spin zie. Ik heb al heel veel mensen in mijn omgeving gestimuleerd en aanbevolen om de website te bezoeken en/of zich aan te melden."

"Kan het nog steeds nauwelijks geloven. Het heeft mijn leven echt positief veranderd. Niet meer bang om alleen thuis te zijn, lekker op blote voeten lopen, niet meer op mijn hoede zijn continu. Als ik het anderen vertel, proef ik ook ongeloof. Maar het is echt waar!"

"Goede begeleiding voor en tijdens de exposure. De exposure was goed voorbereid. Ik voelde me serieus genomen en voelde me geen client maar gewoon iemand die onder begeleiding mijn angst onder ogen wilde komen. Ik vond de aanmoediging erg fijn en tijdens de tweede testsessie werden er foto's gemaakt van mij met de vogels, dat vind ik nog steeds erg leuk om te zien! "

"Het was een prettige kennismaking en perfecte behandeling. Ik was sceptisch maar achteraf meer dan positief. Het resultaat is echt verbluffend. Hoge skiliften heb ik afgelopen weken gewoon gepakt en ook alleen . Ongelooflijk!!!"

"Ik vond het een zeer prettig behandelmethode, iedereen was heel vriendelijk en respectvol, en natuurlijk ben ik heel blij met het fantastische resultaat. Mijn verdovingen bij de tandarts gingen zonder problemen, zelfs toen de tandarts er eentje niet goed prikte had ik er geen schrik van."

"Perfect, begeleiding was top. Ongedwongen en kon mezelf zijn waardoor ik geen schaamte voelde. Erg prettig. Mijn dank is ontzettend groot! Ik kan genieten van een heerlijke vakantie op de camping met onze kinderen én wespen :)"

"Uitstekende begeleiding door invoelende en meelevende therapeuten. Na slechts een behandeling van twee dagen is mijn spinnenfobie verdwenen. Ik heb geen nachtmerries meer gehad en de eerste spin die ik na de therapie zag, zorgde niet meer voor paniek. Het is fantastisch!"

"Ben pas behandeld maar merk dat ik geen paniekaanvallen meer heb gehad, ik heb nog wel heel erg de angst voor de angst maar hier moet ikzelf mee aan de slag. Mijn ervaring was heel goed, duidelijke uitleg en fijne begeleiding. De locatie is ook erg prettig. Het was een bijzondere ervaring, vooral wanneer je de 2de dag terugkomt en dat er geen paniekaanval op komt op het moment dat je hem wel verwacht zoals op dag 1."

"Hoe was mijn ervaring bij Kindt Clinics? Prettig, los van het feit dat ik mijn doodsangst onder ogen moest zien dan."

"Ik vond de behandeling geweldig! Ik ben erg blij mee. Mijn angst is weg, en nu heb ik het gevoel dat ik niet meer gevangen zit in mijn angst."

"Mijn ervaring is super! Het contact per mail en het intakegesprek via Skype met Maartje. Goede informatie op website en natuurlijk het feit dat ik na 48 jaar van mijn erge hoogtevrees af ben. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding, het contact en natuurlijk de behandeling. Ben er zeer positief over en vertel het tegen iedereen. Ga het zelfs ook doorgeven aan de huisarts. Een zeer effectieve manier om voorgoed en in korte tijd van mijn zeer erge hoogtevrees af te komen. Jammer dat deze methode niet tientallen jaren eerder er was."

"Fantastisch! Heel veel begrip, rust en geduld. Het was wel erg koud in de kamer na de behandeling. Dat maakte het wat lastig om te ontspannen."

Het was een bijzondere ervaring. Werd op mijn gemak gesteld en alles werd doorgenomen. Rustige mooie lokatie van alle gemakken voorzien. Aardige en deskundige medewerkers. Reuze bedankt!! Ik ga met een fijn gevoel op wereldreis wetende dat ik het kan: zonder buitensporige angst een spin tegenkomen!"

Maartje en Merel zijn warm en zeer betrokken bij hun patiënten. Zij hebben alles uit de kast getrokken om me te helpen. Alleen deze behandeling voor emetofobie is nog niet helemaal geschikt. Ik ben er van overtuigd dat het voor andere fobieën goed zal werken. Helaas is de emetofobie praktisch gezien moeilijk te bestrijden, omdat het lichamelijk te zwaar is. "

"Het was een intense behandeling, maar daarmee ook heel effectief. De begeleiding was prettig en paste goed bij mij als persoon. Alleen om tot een afspraak te komen was het even een gepuzzel ... dat had wellicht efficienter gekund."

"Bijzonder goed. Zelfs al zou er een slechter resultaat behaald zijn. De angst is van ”belemmerend” naar “vaag aanwezig” gegaan. Van een 9 naar een 2 of 3. De walging is gebleven en de schrik is er ook nog (hoewel sterk verminderd), maar hoe makkelijk ik de situatie oppak nadat ik spin zie en hoe snel ik daarna weer relaxed ben is 100% verbeterd. Wat zou beter kunnen: Groter aanbod type spin, maar daar wordt al aan gewerkt begreep ik. Tijd voor een vestiging in het oosten van het land!"

"Ik beschouw het als geslaagd, maar er moet nog veel oefening plaatsvinden en gewenning om tot het niveau te komen dat ik graag zou wensen. Ik ben erg professioneel en vriendelijk geholpen door een goed voorbereid team met veel persoonlijke aandacht. Ik voelde me serieus genomen en had het idee dat we als team samenwerkten om het probleem te verhelpen."

Neem vrijblijvend contact op

Ik zie er tegenop…