fbpx

Ervaringen van cliënten

Anoniem ○ Injectiefobie

"Goed. Het was snel en direct. Er werd in het gesprek ervoor duidelijk verteld wat er verwacht kon worden van de resultaten. Vragen werden snel en volledig beantwoord en de communicatie was laagdrempelig. Het resultaat is het belangrijkste en dit was precies naar verwachting. "

Dinah Siebers Angst voor honden

Het "exposure gedeelte" met de hond vond ik natuurlijk niet prettig, maar de behandeling daar omheen werd wel zo comfortabel mogelijk gemaakt; De ruimte was heel rustgevend, er werd precies verteld wat er ging gebeuren en hoe het werkt en ik vond het prettig om met Maartje en Merel te praten, dat werkte afleidend. Ontzettend bedankt!!

Wat zou er beter kunnen? Aan het behandeltraject zou ik niks veranderen. Misschien wel een idee om de filmpjes die op youtube staan (prominenter) op de website te zetten. Die gaven voor mij de doorslag om deze behandeling te doen en waren ook tijdens de behandeling waardevol om aan terug te denken."

"De filmpjes op Youtube ... gaven voor mij de doorslag"

Hanny ○ Fobie voor naalden en injecties

"Positief, erg aardig bejegend en zeer zorgzaam. Ik voelde me erg serieus genomen en in een veilige omgeving.Dank voor de therapie, het heeft me bijzonder goed geholpen."

Bart Hoogtevrees

"Heel positief. De sessies zijn pittig, maar de begeleiding is super en het resultaat is enorm goed. Ik ben super blij met het resultaat en trots op wat ik samen met Kindt Clinics heb gedaan."

Ben de Veth  Hoogtevrees

"Professioneel, empatisch, effectief en efficiënt."

."

Louise Niemeijer Rijangst

Wat een wonderlijke dagen heb ik achter de rug. Beetje bij beetje krijg ik al meer door hoeveel impact de angst op mijn leven heeft gehad. De angst uitte zich voornamelijk in de auto maar ik denk dat de angst om 'uit' te gaan in heel veel kleine andere dingen ook verweven zat. Maartje en Merel zijn kundige mensen die een to the point methode hebben die confronterend is maar als je het lef hebt er echt voor te gaan baanbrekend is.

 

"Beetje bij beetje krijg ik al meer door hoeveel impact de angst op mijn leven heeft gehad"

Thomas Emetofobie

"Mijn ervaring was goed. Ik heb de omgeving en begeleiding als fijn ervaren. Voor het slikken van pillen en kokhalzen heeft het effect gehad"

Anoniem Angst voor spinnen

"Uitstekende begeleiding door invoelende en meelevende therapeuten. Na slechts een behandeling van twee dagen is mijn spinnenfobie verdwenen. Ik heb geen nachtmerries meer gehad en de eerste spin die ik na de therapie zag, zorgde niet meer voor paniek. Het is fantastisch!"

"Uitstekende begeleiding door invoelende en meelevende therapeuten"

Eugenie Hoogtevrees

Mijn ervaring is super! Het contact per mail en het intakegesprek via Skype met Maartje. Goede informatie op website en natuurlijk het feit dat ik na 48 jaar van mijn erge hoogtevrees af ben.

 

"Jammer dat deze methode niet tientallen jaren eerder er was."

Henk Paruresis / plasangst

"Super team Maartje en Merel"

Veronica Alves ○ Angst voor spinnen

"Ik vond de behandeling geweldig! Ik ben erg blij mee. Mijn angst is weg, en nu heb ik het gevoel dat ik niet meer gevangen zit in mijn angst."

."

Vivian Angst voor spinnen

Positief. Huiskamer sfeer. Chill. Ruimte om je angst te laten zien. Merel leeft zich in in de patiënt. Moet ook want je moet haar vertrouwen. In die 2 dagen voelde ik me emotioneel zeer betrokken met haar. Logisch allemaal. En super dat er foto’s worden gemaakt. Anders geloof je het niet later. En andere mensen ook niet (diegenen die weten hoe bang je was)

 

"Super dat er foto’s worden gemaakt. Anders geloof je het niet later. En andere mensen ook niet (diegenen die weten hoe bang je was)"

Mi Sun van der Mannen Angst voor knallen

"Het was een intense behandeling, maar daarmee ook heel effectief. De begeleiding was prettig en paste goed bij mij als persoon. Alleen om tot een afspraak te komen was het even een gepuzzel ... dat had wellicht efficienter gekund."

"Het was een intense behandeling maar daarmee ook heel effectief"

Miel Angst voor spinnen

Familie en vrienden zijn waanzinnig enthousiast over mijn bizarre en snelle "genezing". Ikzelf kon het ook bijna niet geloven maar de filmpjes en foto's herinneren mij er aan dat het echt waar is. Ik ga nu al heel wat meer relaxed door het leven omdat ik geen angst meer heb om de controle te verliezen als ik een spin zie. Ik heb al heel veel mensen in mijn omgeving gestimuleerd en aanbevolen om de website te bezoeken en/of zich aan te melden.

"Familie en vrienden zijn waanzinnig enthousiast over mijn bizarre en snelle "genezing""

Gerrie Angst voor honden

"Hoe was mijn ervaring bij Kindt Clinics? Prettig, los van het feit dat ik mijn doodsangst onder ogen moest zien dan."

Marike Simons Angst voor spinnen

"Heel positief. Fijne sfeer, professionele behandeling, en het heeft effect gehad! Dank dank dank dank! Ik kan niet geloven dat ik van mijn angst af ben, na al die jaren."

Riekie Aarts ○ Angst voor muizen

"Super fijne en goede ervaring met Maartje en Merel. Vanuit alle rust en begrip."

Anoniem Angst voor muizen

"Behandeling (confrontatie) was heel heftig. De begeleiding was geweldig. angst is verminderd maar is nog niet helemaal verdwenen."

Mirjam Kannegieter - Schuur Angst voor kippen

"Ik was vooraf nogal sceptisch maar achteraf echt onvoorstelbaar dat het echt is gelukt en heeft gewerkt. Merel en Maartje waren en zijn echt TOPPERS. Merel met de behandeling en Maartje met de voorbereiding, welkom en nazorg. Een super team samen."

"Achteraf echt onvoorstelbaar dat het echt is gelukt"

John Hoogtevrees

Ik heb al hoogtevrees sinds ik me kan herinneren. Ik had al van alles geprobeerd: de angst negeren (werkte niet), hypnose (werkte ook niet) en exposure-therapie. Die exposure werkte soms wel, maar ik had vaak een terugval als ik bijvoorbeeld een periode wat meer moe was. Dan moest ik weer van voren af aan beginnen. Het enige dat werkte was het vermijden van hoogtes, maar dat vond ik te belemmerend.

Toen ben ik online gaan zoeken, en kwam ik het onderzoek van Professor Merel Kindt tegen.

 

"Het was één intensieve maar korte blootstelling, en mijn hoogtevrees is genezen"

Denise  Angst voor spinnen

"Ik kwam op een punt waarop ik me besefte dat ik me niet langer door mijn angst voor spinnen wilde laten leiden. Die angst was als ik het 'rationeel' bekeek sowieso echt belachelijk en te ver uit de hand gelopen. Via Google kwam ik Kindt Clinics tegen en las ik dat je met 1 behandeling van je angst af kon komen. Dat sprak mij wel aan: bring it on, dacht ik!...

 

"Het was een bizarre gewaarwording om (...) ineens in je lichaam helemaal geen angstreactie meer te voelen."

Sonja  Zilvervisjesfobie

"Met voorzichtige zekerheid durf ik, 7 weken na mijn behandeling, te zeggen dat ik verlost ben van mijn fobie. Een fobie waarvan ik daarvoor dacht dat ik er nooit meer verlost van zou worden en zeer invaliderend werkte.

De behandeling is kortdurend en intensief en spannend, ik was ontzettend zenuwachtig! Maartje en Merel hebben gezorgd voor een veilige setting voor de therapie...

"Na de behandeling voel ik mij rustiger en ben ik een hoop tijd rijker"

Arinde  Angst voor slangen

“Nederland is één van de weinige landen waar eigenlijk weinig slangen voorkomen, “ zegt Arinde, een bachelorstudent aan de Universiteit Leiden. Desondanks vertelt de 28-jarige dat ze zo lang ze zich kan herinneren al bang is voor slangen. Ze kan geen specifieke reden benoemen, zegt ze; het zou kunnen zijn dat ze geen voeten hebben, of dat ze hun tong gebruiken om te ruiken. Arinde probeerde een keer een aflevering van de natuurdocumentaireserie Planet Earth te kijken waar een slang in voorkwam, maar haar ademhaling versnelde en ze raakte in paniek. Zelfs op een scherm was de aanwezigheid van een slang ondraaglijk....

 

"Mijn brein snapt soms nog steeds niet waarom ik niet bang ben."

Zane  PTSS

“Ik had alles al geprobeerd, van alcohol tot een reis naar Bali om Boeddhisme te leren tot rust zoeken in de bossen,” vertelt Zane, een Canadese veteraan die in het Duitse leger heeft gediend en was uitgezonden naar Afghanistan. Maar niks kon zijn nachtmerrie-achtige herinneringen onderdrukken aan zijn tijd in Kabul, waaronder een specifiek vuurgevecht dat hij niet van zijn netvlies kon krijgen. Een maand nadat hij in 2004 het leger verliet en thuiskwam in Toronto, begon Zane herbelevingen te krijgen. Hij ging dan zweten, werd verward en begon zichzelf te los te zien van de wereld om hem heen. Hij kreeg ook last van pijn op de borst, en kreeg uiteindelijk de diagnose posttraumatische stress-stoornis...

 

Copyright © Kindt Clinics 2019