NL EN

De behandeling wordt standaard vergoed

In Nederland wordt de behandeling van een belemmerende angst altijd geheel of grotendeels vergoed door de zorgverzekering. 

Kosten en vergoeding

Alle Nederlandse zorgverzekeraars vergoeden de behandeling. Afhankelijk van de zorgverzekering die je gekozen hebt, kan wel een eigen bijdrage van toepassing zijn. Kijk in je polisinformatie bij ‘ongecontracteerde Basis-GGZ’.

Het vergoede tarief hangt af van de ernst van de angst

In Nederland is het tarief in de GGZ gebaseerd op de ernst van de angst. De behandeling verschilt niet. De tarieven, die je dus geheel of grotendeels vergoed krijgt, zijn in 2021:

 • Gemiddelde/hevige fobie (Basis-ggz Middel) € 885,01

  Angsten van gemiddelde ernst

 • Ernstige of complexe angst (Basis-ggz Intensief) € 1.434,96

  Voor ernstige of complexe angsten, paniekklachten en PTSS

Tijdens het intakegesprek bepaalt de psycholoog welk tarief van toepassing is. Dit tarief wordt in rekening gebracht ongeacht het resultaat van de behandeling. 

Plan je na de intake een behandeling in maar stopt die voortijdig terwijl wij minder dan 120 minuten tijd hebben besteed, dan betaal je het tarief voor een onvolledig behandeltraject (à €228,04).

Voor vergoeding bij de verzekering heb je een verwijsbrief nodig. Zonder verwijzing betaal je de tarieven voor onverzekerde zorg.

Verzekeringstip

Het meest gunstig is een basisverzekering waarin je 100% vergoed krijgt van ongecontracteerde basis-ggz, en bovendien een zo laag mogelijk eigen risico hebt. 

Dit kun je tot 31 december, en soms tot 31 januari aanpassen.

Goed om te weten

Eventuele aanvullende kosten

Voor sommige behandelingen moeten we externe kosten maken, bijvoorbeeld bij angst in de auto. We werken dan samen met een autorijschool. Die vergoedt de zorgverzekeraar helaas niet. We overleggen dit altijd vooraf.

Eigen risico

In Nederland geldt bij elke zorgverzekering een verplicht eigen risico. Als je zorg nodig hebt, wordt dit bedrag eerst aangesproken. Dit geldt dus ook voor de behandeling bij Kindt Clinics.

Hoe werkt het met de factuur?

Na de behandeling ontvang je per email een factuur die je zelf betaalt. Deze factuur dien je in bij je zorgverzekeraar, die het afgesproken percentage aan je vergoedt.

No-show

Kom je onverwacht niet opdagen bij de behandeling, dan brengen wij 2 uur in rekening, à €220,54.

Contact met je zorgverzekeraar

Neem contact op met je zorgverzekeraar om zeker te weten wat je vergoed krijgt. De volgende informatie kun je hierbij nodig hebben:

 • Wij behandelen binnen de Basis-ggz (behandelcodes 180002 en 180003).
 • Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars.
 • De hoofdbehandelaars zijn GZ-psycholoog.
 • De behandelaars en onze arts zijn BIG-geregistreerd.
 • Onze AGB-code is 94064298.
 • De Memrec-methode voldoet aan de stand van de wetenschap en de praktijk.
 • Ons kwaliteitsstatuut staat geregistreerd op zorginzicht.nl.

Wij helpen je graag met vragen over de kosten en vergoeding