fbpx
By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
020 7781291 info@kindtclinics.com

Kosten van een behandeling bij Kindt Clinics

Als je een behandeling bij Kindt Clinics overweegt, wil je misschien eerst weten wat de kosten zijn en of die vergoed worden. We weten dat dit niet altijd makkelijk terug te vinden is in je verzekeringspolis. Bel ons daarom gerust, of stuur een bericht per mail of Whatsapp, zodat we je kunnen adviseren.

Verzekerd of niet?

In vrijwel alle gevallen valt de behandeling van een fobie, paniek of PTSS onder de verzekerde zorg. Kindt Clinics heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Welk gedeelte van je behandeling wordt vergoed, hangt daarom af van je verzekeringspolis.

Heb je geen verwijzing van de huisarts of wil je de behandeling om een andere reden zelf betalen, dan gaat het om onverzekerde zorg.

Vrijwel alle behandelingen vallen in de verzekerde zorg

De behandeling van fobieën, paniek of PTSS wordt standaard vergoed door zorgverzekeraars. De enige uitzondering zijn fobieën voor weinig voorkomende situaties, oftewel voor iets dat relatief makkelijk te mijden is in het dagelijks leven, zoals angst voor vliegen of diepzeeduiken.

Kindt Clinics heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Het hangt daarom van je verzekeringspolis af of je de behandeling geheel vergoed krijgt, of dat je een gedeelte moet meebetalen.

Het percentage dat vergoed wordt varieert tussen de 60 en 100%, afhankelijk van de mate waarin je vrije keuze hebt in waar je zorg ontvangt. Het gaat hierbij niet om de aanvullende verzekering, maar om de basisverzekering. Veel verzekeraars hebben verschillende typen basisverzekeringen:

  • Bij een budget- of naturapolis ben je beperkt tot de zorgaanbieders met wie jouw verzekeraar een contract heeft, en betaal je zelf een gedeelte mee aan de behandeling bij Kindt Clinics.
  • Bij een restitutiepolis krijg je de behandeling doorgaans geheel vergoed.

Houd er rekening mee dat je voor alle psychologische hulp eerst je eigen risico zult aanspreken.

Wij helpen je graag met algemene vragen over de verzekering. Voor vragen over je precieze vergoeding kun je het best even contact opnemen met je verzekeraar. Vraag naar de vergoeding voor 'niet-gecontracteerde basis-ggz'.

Het percentage dat vergoed wordt varieert tussen de 60 en 100%, afhankelijk van je basisverzekering

Tarieven in geval van verzekerde zorg

Bij verzekerde zorg hanteren wij de volgende standaardtarieven, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het gaat dus om een vast tarief voor het hele behandeltraject, inclusief de medische screening en medicatie, en ongeacht het aantal afspraken. Welk van deze tarieven voor jou geldt, hangt af van de zorgzwaarte, oftewel de ernst van je angst. De NZa onderscheidt 3 voor ons relevante zorgzwaartes met elk een ander tarief:

Licht: € 507,62
Middel: € 864,92
Intensief: € 1.356,25

Op basis van het intakegesprek en de diagnose deelt onze psycholoog je in bij één van deze prestaties. Dit hangt af van de ernst en de complexiteit van je klachten. Een lichte fobie valt onder Licht, een hevige of complexe fobie (bijvoorbeeld in combinatie met paniekaanvallen) onder Intensief, en alles daartussenin veelal onder Middel. Soms zijn er aanvullende kosten voor bijvoorbeeld de aanschaf of huur van materiaal dat nodig is voor je behandeling.

Na de behandeling ontvang je een factuur die je zelf betaalt. Deze factuur dien je in bij je zorgverzekeraar, die het afgesproken percentage aan je vergoedt.

Zelf betalen kan ook; je betaalt dan een vast tarief per uur

Als de behandeling niet vergoed wordt

Heb je geen verwijzing van je huisarts of wil je de behandeling om een andere reden zelf betalen, dan gelden de tarieven die zijn vastgesteld voor onverzekerde zorg. Voor deze vorm van zorg geldt wettelijk dat een bedrag per tijdseenheid in rekening moet worden gebracht. Bij Kindt Clinics is dat bedrag €109,76 per uur. Dit gaat om alle tijd die we aan jouw behandeling besteden. Wanneer we voor jouw behandeling iets specifieks moeten inkopen of huren, overleggen we dat eerst met je, omdat die kosten voor jouw rekening komen.

Hoe lang een behandeltraject bij Kindt Clinics precies duurt, verschilt per persoon. Als we je bijvoorbeeld beter op een externe locatie kunnen behandelen dan in onze kliniek, dan kost dat wat extra tijd.

Na het intakegesprek kunnen we preciezer bepalen hoe lang je behandeling duurt.

Tarieven in geval van onverzekerde zorg

Om alvast een beeld te krijgen van de duur van de verschillende onderdelen van de behandeling kun je uitgaan van de volgende gemiddelden:

  • Intakegesprek: 1 à 2 uur, afhankelijk van de complexiteit van je klachten
  • Voorbereiding: 0 à 2 uur, afhankelijk van je specifieke angst
  • Behandeling: 3 uur
  • Testsessie: 1 à 2 uur

Een volledig Memrec-behandeltraject duurt dus minimaal 5 uur (€ 548,80), tenzij er bijzonderheden zijn, zoals behandeling en/of testsessie op een andere locatie, of aanvullende klachten waardoor we het belangrijk vinden om uitgebreider met je kennis te maken.

In het geval van onverzekerde zorg betaal je deze kosten zelf, en kun je de factuur dus niet declareren bij je zorgverzekeraar.

Alleen een intakegesprek

Het intakegesprek is onmisbaar. Je maakt kennis met ons en met onze aanpak, en wij met jou. Wij vinden het belangrijk dat onze psycholoog na de intake eerlijk kan aangeven of de Memrec-methode geschikt voor je is. We behandelen je namelijk alleen als we er vertrouwen in hebben dat we je kunnen helpen. Heel soms komt het daarom voor dat de behandelaar je de behandeling afraadt, omdat je er niet, of niet voldoende, bij gebaat zult zijn. In dat geval hoef je niet te betalen voor het intakegesprek.

Wanneer je op basis van de intake wel in aanmerking komt voor de behandeling, maar je ziet er zelf toch van af, dan betaal je alleen voor de intake. Een intake kost maximaal €219,53. Deze kosten kun je (als je een verwijzing van je huisarts hebt) declareren bij je zorgverzekeraar.

Als wij na de intake de behandeling afraden, is de intake kosteloos

No-show   

Kom je onverwacht niet opdagen bij de behandeling, dan brengen wij 2 uur in rekening, à €219,52.

Neem contact op of doe de zelftest om te bepalen of Memrec geschikt voor je is

Is Memrec geschikt voor mij?

Misschien twijfel je of de Memrec-methode geschikt is voor jouw klachten. Neem daarom gerust contact met ons op om je situatie aan ons voor te leggen. Al onze medewerkers zijn psycholoog, dus je wordt meteen te woord gestaan door iemand die de je verder kan helpen. 

Wil je vast weten of Memrec medisch geschikt is voor je? Doe dan de zelftest. In de zelftest kun je ook je gegevens achterlaten zodat wij contact met jou opnemen.