Kosten en vergoeding van de behandeling

Als je een behandeling bij Kindt Clinics overweegt, wil je misschien eerst weten wat de kosten zijn en of die vergoed worden. We weten dat dit niet altijd makkelijk terug te vinden is in je verzekeringspolis. 

Bel ons daarom gerust, of stuur een bericht per mail of Whatsapp, zodat we je kunnen adviseren.

Woon je niet in Nederland? Dan wordt de behandeling meestal niet vergoed. Bekijk de kosten voor onverzekerde behandelingen >>

Het intakegesprek is vrijblijvend

Het intakegesprek is onmisbaar. Je maakt kennis met ons en met onze aanpak, en wij met jou. Wij vinden het belangrijk dat jij en wij na de intake eerlijk kunnen aangeven of de Memrec-methode geschikt is. Daarom is het intakegesprek vrijblijvend. 

Intakegesprekken doe we in principe via Skype, Teams of een ander videobelprogramma. 

Gebruik het formulier om je aan te melden voor een intakegesprek.

Ik wil graag een vrijblijvend intakegesprek

Vergoedt de zorgverzekering de Memrec-behandeling?

In Nederland valt de behandeling van een fobie, paniek of PTSS onder de verzekerde zorg. Kindt Clinics heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Welk gedeelte van je behandeling wordt vergoed, hangt daarom af van je verzekeringspolis. Heb je geen verwijzing van de huisarts of wil je de behandeling om een andere reden zelf betalen, dan gaat het om onverzekerde zorg.

Woon je buiten Nederland, dan wordt de behandeling meestal niet vergoed door de verzekering. Voor meer informatie, neem contact op met je zorgverzekeraar.

Voor Nederlanders: vrijwel alle behandelingen vallen in de verzekerde zorg

Vergoeding vanuit het basispakket

De behandeling van fobieën, paniek of PTSS wordt in Nederland standaard vergoed door zorgverzekeraars. De enige uitzondering zijn fobieën voor weinig voorkomende situaties, oftewel voor iets dat relatief makkelijk te mijden is in het dagelijks leven, zoals angst voor vliegen of diepzeeduiken.

 

Ongecontracteerd

Kindt Clinics heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Het hangt daarom van je verzekeringspolis af of je de behandeling geheel vergoed krijgt, of dat je een gedeelte moet meebetalen.

 

Verschillende polissen

Het percentage dat vergoed wordt varieert tussen de 60 en 100%, afhankelijk van de mate waarin je vrije keuze hebt in waar je zorg ontvangt. Het gaat hierbij niet om de aanvullende verzekering, maar om de basisverzekering. Veel verzekeraars hebben verschillende typen basisverzekeringen:

  • Bij een budget- of naturapolis ben je beperkt tot de zorgaanbieders met wie jouw verzekeraar een contract heeft, en betaal je zelf een gedeelte mee aan de behandeling bij Kindt Clinics.
  • Bij een restitutiepolis krijg je de behandeling doorgaans geheel vergoed.

Houd er rekening mee dat je voor alle psychologische hulp eerst je eigen risico zult aanspreken. 

“Het percentage dat vergoed wordt varieert tussen de 60 en 100%, afhankelijk van je basisverzekering”

Tarieven in geval van verzekerde zorg​

Bij verzekerde zorg hanteren wij de volgende standaardtarieven. Het gaat dus om een vast tarief voor het hele behandeltraject, inclusief de medische screening en medicatie, en ongeacht het aantal afspraken. Welk van deze tarieven voor jou geldt, hangt af van de zorgzwaarte, oftewel de ernst van je angst. In Nederland zijn er 3 voor ons relevante zorgzwaartes met elk een ander tarief:

  • Licht: € 503,47
  • Middel: € 853,38
  • Intensief: € 1.383,65

Op basis van het intakegesprek en de diagnose deelt onze psycholoog je in. Een lichte fobie valt onder Licht, een hevige of complexe fobie (bijvoorbeeld in combinatie met paniekaanvallen) onder Intensief, en alles daartussenin veelal onder Middel. Soms zijn er aanvullende kosten voor bijvoorbeeld de aanschaf of huur van materiaal dat nodig is voor je behandeling. 

Na de behandeling ontvang je een factuur die je zelf betaalt. Deze factuur dien je in bij je zorgverzekeraar, die het afgesproken percentage aan je vergoedt.

Vragen?

Wij helpen je graag met algemene vragen over de verzekering. Voor vragen over je precieze vergoeding kun je het best even contact opnemen met je verzekeraar. Vraag naar de vergoeding voor ‘niet-gecontracteerde basis-ggz’.

Zelf betalen kan ook; je betaalt dan een vast tarief per uur

Als de behandeling niet vergoed wordt door de zorgverzekering

Woon je niet in Nederland, of wil je de behandeling om een andere reden zelf betalen, dan gelden de tarieven die zijn vastgesteld voor onverzekerde zorg. In dat geval werken we met een uurtarief van €110,27. Dit gaat om alle tijd die we aan jouw behandeling besteden. Wanneer we voor jouw behandeling iets specifieks moeten inkopen of huren, overleggen we dat eerst met je, omdat die kosten voor jouw rekening komen.

Hoe lang een behandeltraject bij Kindt Clinics precies duurt, verschilt per persoon. Als we je bijvoorbeeld beter op een externe locatie kunnen behandelen dan in onze kliniek, dan kost dat wat extra tijd.

Na het intakegesprek kunnen we preciezer bepalen hoe lang je behandeling duurt.

Tarieven in geval van onverzekerde zorg

Bij onverzekerde zorg betaal je een vast tarief van €110,27 per uur. Om een idee te krijgen van de duur van een behandeltraject kun je uitgaan van de volgende gemiddelden:

  • Intakegesprek: 1 à 2 uur, afhankelijk van de complexiteit van je klachten
  • Voorbereiding: 0 à 2 uur, afhankelijk van de specifieke angst
  • Behandeling: 3 uur
  • Testsessie: 1 à 2 uur

Een volledig Memrec-behandeltraject duurt dus minimaal 5 uur (€ 551,35), tenzij er bijzonderheden zijn, zoals behandeling en/of testsessie op een andere locatie, of aanvullende klachten waardoor we het belangrijk vinden om uitgebreider met je kennis te maken.

In het geval van onverzekerde zorg betaal je deze kosten zelf, en kun je de factuur dus niet declareren bij je zorgverzekeraar.

No show

Kom je onverwacht niet opdagen bij de behandeling, dan brengen wij 2 uur in rekening, à €220,54.

Wil je weten welk gedeelte je precies vergoed krijgt? Stuur ons dan een Whatsappbericht met je vraag en de naam van je verzekeraar, of vul het formulier in.

Stel je vraag over kosten en verzekering