fbpx
By using our website, you agree to the use of our cookies.
By using our website, you agree to the use of our cookies.
+31 6 15182543 info@kindtclinics.com
 • Geldt voor de meeste fobieën en PTSS
 • Vaste tarieven o.b.v. diagnose
 • Vergoeding afhankelijk van polis
 • Bij fobieën voor weinig voorkomende situaties
 • Vast uurtarief à €109,76
 • Geen verwijsbrief nodig

VERZEKERDE ZORG

In veel gevallen valt de behandeling van fobieën of PTSS onder verzekerde zorg. Kindt Clinics heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Welk gedeelte van je behandeling wordt vergoed, hangt daarom af van je verzekeringspolis. Dit varieert tussen de 70 en 100%.  Houd er wel rekening mee dat je voor alle psychologische hulp eerst je eigen risico zult aanspreken. Voor vragen over je precieze vergoeding kun je het best even contact opnemen met je verzekeraar. Vraag naar de vergoeding voor 'niet-gecontracteerde basis-ggz'.

Kosten voor de behandeling

In het geval van verzekerde zorg hanteren wij de volgende standaardtarieven, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het gaat dus om een vast tarief voor het hele behandeltraject, inclusief de medische screening en medicatie. Welk van deze tarieven voor jou geldt, hangt af van de zorgzwaarte, oftewel de ernst van je angst. De NZa onderscheidt 3 voor ons relevante zorgzwaartes met elk een ander tarief:

 • Licht: € 507,62
 • Middel: € 864,92
 • Intensief: € 1.356,25

Op basis van het intakegesprek en de diagnose deelt onze psycholoog je in bij één van deze prestaties. Dit hangt af van de ernst en de complexiteit van je klachten. Een lichte fobie valt onder Licht, een hevige of complexe fobie (bijvoorbeeld in combinatie met paniekaanvallen) onder Intensief, en alles daartussenin veelal onder Middel. Soms zijn er aanvullende kosten voor bijvoorbeeld de aanschaf of huur van materiaal dat nodig is voor je behandeling.

Na de behandeling ontvang je een factuur die je zelf betaalt. Deze factuur dien je in bij je zorgverzekeraar, die het afgesproken percentage aan je vergoedt.

ONVERZEKERDE ZORG

Heb je geen verwijzing van je huisarts of wil je de behandeling om een andere reden zelf betalen, dan gelden de tarieven die zijn vastgesteld voor onverzekerde zorg. Voor deze vorm van zorg geldt wettelijk dat een bedrag per tijdseenheid in rekening moet worden gebracht. Bij Kindt Clinics is dat bedrag €109,76 per uur. Dit gaat om alle tijd die we aan jouw behandeling besteden, wat per uur neerkomt op ongeveer 45 minuten direct contact met jou, en 15 minuten administratie/voorbereiding. Wanneer we voor jouw behandeling iets specifieks moeten inkopen of huren, overleggen we dat eerst met je, omdat die kosten voor jouw rekening komen.

Hoe lang een behandeltraject bij Kindt Clinics precies duurt, verschilt per persoon. Als we je bijvoorbeeld beter op een externe locatie kunnen behandelen dan in onze kliniek, dan kost dat wat extra tijd.

Na het intakegesprek kunnen we preciezer bepalen hoe lang je behandeling duurt.

Om alvast een beeld te krijgen van de duur van de verschillende onderdelen van de behandeling kun je uitgaan van de volgende gemiddelden:

 • Intakegesprek: 1 à 2 uur, afhankelijk van de complexiteit van je klachten
 • Voorbereiding (door de behandelaar): 30 minuten à 2 uur, afhankelijk van je specifieke angst
 • Behandeling: 3 uur
 • Testsessie: 1 à 2 uur

Een volledig Memrec-behandeltraject duurt dus minimaal 6 uur (€ 658,65), tenzij er bijzonderheden zijn, zoals behandeling en/of testsessie op een andere locatie, of aanvullende klachten waardoor we het belangrijk vinden om uitgebreider met je kennis te maken.

In het geval van onverzekerde zorg betaal je deze kosten zelf, en kun je de factuur dus niet declareren bij je zorgverzekeraar.

ALLEEN EEN INTAKEGESPREK

Het intakegesprek is onmisbaar. Je maakt kennis met ons en met onze aanpak, en wij met jou. Wij vinden het belangrijk dat onze psycholoog na de intake eerlijk kan aangeven of je situatie past bij de Memrec-methode. We behandelen je namelijk alleen als we er vertrouwen in hebben dat we je kunnen helpen. Heel soms komt het daarom voor dat de behandelaar je de behandeling afraadt, omdat je er niet, of niet voldoende, bij gebaat zult zijn. In dat geval hoef je niet te betalen voor het intakegesprek.

Wanneer je op basis van de intake wel in aanmerking komt voor de behandeling, maar je ziet er zelf toch van af, dan betaal je alleen voor de intake. Een intake kost maximaal €219,53; deze kosten kun je (als je een verwijzing van je huisarts hebt) declareren bij je zorgverzekeraar.

 

No-show

Kom je onverwacht niet opdagen bij de behandeling, dan brengen wij 2 uur in rekening, à €199,50.