NL EN

Over Kindt Clinics

Oprichter Merel Kindt doet al haar hele carrière onderzoek naar angst. Inmiddels is ze er van overtuigd dat het kan: geen onnodige angsten meer. Het is iets dat we iedereen gunnen.

Ons doel

Het team van Kindt Clinics is gespecialiseerd in angst. Onze behandeling is kort en effectief. 

Op dit moment wordt aan mensen met angsten vaak cognitieve gedragstherapie en/of EMDR aangeraden. Hoewel beide therapieën effectief kunnen zijn, kiezen wij ervoor om alleen de Memrec-methode aan te bieden.

Eén reden is dat we de drempel voor mensen om tot behandeling over te gaan zo veel mogelijk willen verlagen. Naast de korte behandeling zorgen we voor een fijne sfeer in onze kliniek.

Maak kennis met het team

Merel Kindt
GZ-psycholoog 
Over Merel

Merel Kindt is hoogleraar Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, en doet haar hele wetenschappelijke carrière al onderzoek naar angst. Merel is als wetenschappelijk directeur actief betrokken bij Kindt Clinics.

BIG: 39051566025

Emmeke Eijkelkamp
Huisarts  
Over Emmeke

Emmeke Eijkelkamp is naast haar werk als huisarts ook actief bij Kindt Clinics. De huisartsenpraktijk waar zij werkt is nauw verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Emmeke zorgt ervoor dat je ook op medisch vlak in goede handen bent.

Maartje Kroese
Psycholoog  
Over Maartje

Maartje heeft de dagelijkse leiding over Kindt Clinics. Als psycholoog zocht zij na haar tijd in het bedrijfsleven (duurzame energie) een meer directe link naar mensen. Vanaf het begin is ze betrokken bij Kindt Clinics. Maartje is vaak degene met wie je als eerst contact krijgt.

Emma van Wettum
Psycholoog  
Over Emma

Emma’s studies psychologie en psychobiologie sluiten goed aan bij de Memrec-methode. Emma is een ervaren Memrec-behandelaar. Naast Kindt Clinics werkt ze ook bij het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het Amsterdam UMC

.

Renée van Vloten
Psycholoog
Over Renée

Renée van Vloten is actief aan het begin van het behandelproces. Renée weet wanneer de Memrec-methode wel en niet geschikt is, en beoordeelt daarom alle aanmeldingen als eerst.

Lees Renées blog over haar eerste weken.

Sophie van Beijeren
GZ-Psycholoog  
Over Sophie

Tijdens haar studie deed Sophie al onderzoek naar angst. En die interesse houdt stand; niet alleen bij Kindt Clinics, maar ook in haar werk bij een zelfstandige ggz-praktijk behandelt ze mensen met angstklachten. 

BIG: 09925721425

Marleen Gideonse
GZ-Psycholoog  
Over Marleen

Marleens affiniteit met angststoornissen en PTSS komt goed van pas bij de behandelingen.  Naast Kindt Clinics werkt zij bij de TopGGz polikliniek Angst en dwang van GGZ inGeest.

BIG: 49923687225

Vivian Metselaar
Psycholoog 
Over Vivian

Vivian is een vaste kracht bij Kindt Clinics én bij het Memrec-onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze spreekt vloeiend Engels, Spaans en Nederlands en is daarom o.a. het aanspreekpunt voor cliënten van buiten Nederland.

Nathalie Burger
Psycholoog (BSc)
Over Nathalie

In de loop van 2022 begint Nathalie aan haar masteropleiding, en tot die tijd versterkt ze het team bij het contact met cliënten, administratie, en het verder verbeteren van de methode en de interne processen.

Wil je werken bij Kindt Clinics? 
Heb je interesse om bij Kindt Clinics te komen werken en opgeleid te worden in de Memrec-methode? Neem dan contact met ons op.​​

Kindt Clinics in de media

In de wetenschappelijke literatuur krijgt de Memrec-methode al sinds 2011 veel aandacht. Ook in de populaire media bleef de ontdekking van de nieuwe behandeling niet onopgemerkt. 

Lees de artikelen van o.a. the New York Times of het NRC Handelsblad. Of bekijk de uitzendingen van EenVandaag, de VPRO, of de documentaire over de behandeling.

Kindt Clinics Eenvandaag