Over ons

Maak kennis met Kindt Clinics

Kindt Clinics is een gespecialiseerd behandelcentrum voor mensen met een irreële angst. Dankzij het baanbrekende onderzoek van professor Merel Kindt en vele collega’s in binnen- en buitenland, kunnen wij de Memrec-methode aanbieden. Wij behandelen alleen specifieke fobieën, paniek en PTSS. Dankzij deze focus kunnen we de behandeling tot in detail blijven ontwikkelen.

Kindt Clinics in de media

In de wetenschappelijke literatuur krijgt de Memrec-methode al sinds 2011 veel aandacht. Ook in de populaire media bleef de ontdekking van de nieuwe behandeling niet onopgemerkt. Nationale en internationale media besteedden aandacht aan het onderzoek van Merel Kindt en de behandelmethode. Lees de artikelen van o.a. the New York Times of het NRC Handelsblad. Of bekijk de uitzendingen van EenVandaag, de VPRO of de documentaire over de behandeling.

Ons team

We werken bij Kindt Clinics met een klein en ervaren team van psychologen. Het komt regelmatig voor dat je bij de intake, behandeling en test twee verschillende behandelaars treft. Dit kan gunstig zijn voor de behandeling, en is mogelijk dankzij onze intensieve samenwerking.

Naast het vaste team werken we met allerlei mensen die ondersteunen bij de behandelingen. Zo werken we met een rij-instructeur voor de behandeling van rijangst, en artsen of doktersassistenten voor de behandeling van prikangst.

>> Maak kennis met ons team

Het doel van Kindt Clinics

Oprichter Merel Kindt doet al haar hele carrière onderzoek naar angst. Inmiddels is ze er van overtuigd dat het kan: geen onnodige angsten meer. In elk geval is het iets dat we iedereen gunnen.

Flexibel als mensen zijn, leren we met angsten leven. We raken eraan gewend. Maar wat we horen van mensen die de behandeling gehad hebben, is dat ze pas achteraf beseften in hoeverre de angst hen toch beïnvloedde. Dat gevoel van vrijheid is onze grootste drijfveer.

Een lage drempel

Op dit moment wordt aan mensen met angsten vaak cognitieve gedragstherapie en/of EMDR aangeraden. Hoewel beide therapieën effectief kunnen zijn, kiezen wij ervoor om alleen de Memrec-methode aan te bieden.

Eén van de redenen hiervoor is dat we de drempel voor mensen om tot behandeling over te gaan zo veel mogelijk willen verlagen. Een behandelplan met meerdere sessies of herhaaldelijke blootstelling aan hetgeen waar je bang voor bent, kan die drempel verhogen.

Naast de kortdurende behandeling zorgen we voor een prettige sfeer in onze kliniek; zowel in het persoonlijk contact met cliënten als in de huiselijke inrichting van de ruimtes.

Wil je meer weten?

We behandelen onnodige angst bij volwassenen. Is onze aanpak geschikt voor jou? Laten we het bespreken.