Artikelen en video’s over Memrec

Kindt Clinics in de media

Het onderzoek van Prof. dr. Merel Kindt en collega’s heeft geleid tot verschillende wetenschappelijke publicaties. Ook reguliere media besteden met enige regelmaat aandacht aan de Memrec-methode. 

De video’s bevatten beelden van behandelingen en zijn ook te bekijken op ons YouTube-kanaal.

Gezien op televisie

EenVandaag (AVROTROS)

Op 28 februari 2019 zond actualiteitenprogramma EenVandaag een item uit over Kindt Clinics en de Memrec-methode.

In de uitzending kijken we mee met de behandeling van Gwen, een 32-jarige vrouw uit Amsterdam met een spinnenfobie.

De toekomst is fantastisch (VPRO)

De VPRO maakte in 2020 een serie over visionaire wetenschappers en denkers van nu, en interviewde daarvoor Merel Kindt. 

Ook filmden ze bij Kindt Clinics de behandeling van Sophie, die haar angst voor prikken (injecties) met de Memrec-methode in één keer overwon.

De volmaakte mens (VPRO)

Wetenschapsprogramma De Volmaakte Mens  ging over theorie en ethiek van wetenschappelijke ontwikkelingen. 

In  één van de afleveringen werd een gedeelte gewijd aan de Memrec-methode voor mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Merel Kindt en Kindt Clinics in de geschreven media

Het onderzoek van Merel Kindt en de behandelingen bij Kindt Clinics krijgen regelmatig aandacht van de pers. Hieronder staan  verschillende artikelen (Engels- en Nederlandstalig) die in de afgelopen jaren zijn verschenen.

Documentaire A Cure For Fear

Lana Wilson, documentairemaakster voor o.a. National Geographic, maakte een documentaire over de Memrec-methode.  Ze heeft  verschillende behandelingen gefilmd, en uitgebreid gesproken met Merel Kindt. Dankzij producent Topic is de documentaire gratis online te bekijken. De documentaire bestaat uit 4 delen van elk een kwartier.

Lees de interviews met de mensen die in de documentaire behandeld zijn >>

Let op: in de documentaire zitten beelden van vlinders, muizen, spinnen en naalden.

Kindt Clinics bij the Nature of Things (CBC)

Het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things (CBC) was vorig jaar in Amsterdam om Merel Kindt te interviewen en een aantal behandelingen te filmen. In deze aflevering zie je fragmenten van de hoogtevreesbehandeling van Eva en de kippenfobiebehandeling van Mirjam.

Lees het bijbehorende artikel (in het Engels) >>

Nieuws van Kindt Clinics

Lees ervaringen van cliënten en medewerkers van Kindt Clinics op onze blog

Nieuws
maartjekroese@hotmail.com

Coronamaatregelen bij Kindt Clinics

Kindt Clinics is coronaproof Kindt Clinics heeft een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, conform de richtlijnen van het RIVM. Belangrijkste punten Behandelingen gaan door Intakegesprekken zoveel mogelijk via Skype Kom niet als je koorts of verkoudheidsklachten hebt

Lees meer »
Blogs
maartjekroese@hotmail.com

Barts behandeling bij Kindt Clinics

Bart Behandeld bij Kindt Clinics voor zijn angststoornis.​ Bart kampt al sinds zijn jeugd met een angststoornis. In deze blog deelt hij zijn ervaringen voor, tijdens en na zijn behandeling bij Kindt Clinics. Mijn ervaring De behandeling van mijn angst bij Kindt Clinics is een

Lees meer »
Blogs
maartjekroese@hotmail.com

Darceys ervaring met de behandeling van injectiefobie

Darcey Behandeld bij Kindt Clinics voor haar injectiefobie Darcey kwam vanuit Canada naar Amsterdam om haar angst voor prikken te behandelen. Dit verslag is vertaald vanuit het Engels. Mijn ervaring Mijn angst voor naalden begon toen ik een kind was, en tegen de tijd dat

Lees meer »
Nieuws
maartjekroese@hotmail.com

Kindt Clinics bij EenVandaag

28 februari 2019 Over de uitzending In de uitzending kijken we mee met de behandeling van Gwen, een 32-jarige vrouw uit Amsterdam met een spinfobie. Onder het oog van de camera gaat zij een kamer in waarin een terrarium met een vogelspin staat. Aan haar reactie

Lees meer »