Memrec voor de behandeling van angst

De Memrec-methode is om twee redenen aantrekkelijk: de korte duur en de hoge effectiviteit. De confrontatie met de angst duurt minder dan een half uur, en bij 83% van de mensen is na één behandeling de irreële angst feitelijk weg.

Memrec in het kort

Kindt Clinics is opgericht door Dr. Merel Kindt, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Na 20 jaar onderzoek ontwikkelde zij de snelle en effectieve Memrec-methode voor de behandeling van angst. We verwelkomen mensen van over de hele wereld voor de Memrec-behandeling. 

Memrec is een vorm van cognitieve gedragstherapie, met het verschil dat het een zeer korte blootstelling aan de angst betreft en daarna het eenmalige gebruik van een pil. Memrec pakt niet zozeer de angstgedachten aan, maar grijpt direct in op de angstreactie. Memrec staat voor memory reconsolidation.

De behandeling is geschikt voor vrijwel alle specifieke fobieën, en sommige vormen van paniekklachten en posttraumatische stress-stoornis (PTSS). 

Behandeling bij Kindt Clinics binnen één dag

In één keer effectief

83% van onze klanten is na één behandelsessie van de angst af.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Aanbevolen

Aanbevolen door 99% van onze klanten.

Een behandeling bestaat gewoonlijk uit één behandelsessie en één check

De behandelsessie

Het doel van de behandelsessie is het wegnemen van de irreële angst. Bij de Memrec-methode gebeurt dit door de angst één keer kort op te roepen. Zo worden alle hersenverbindingen geactiveerd die met de angst te maken hebben. Er gebeurt niks dat je niet zelf beslist.

Na het oproepen van de angst volgt een eenmalige pil (een veelgebruikte bètablokker). Die zorgt ervoor dat de angst niet opnieuw kan worden opgeslagen in het brein. Je blijft nog twee uur bij ons om de pil te laten inwerken.

De check

Het doel van de check is het ervaren van het effect van de behandeling. Dit effect is pas merkbaar vanaf een dag na de behandeling. Tijdens de slaap verwerken de hersenen immers pas alle ervaringen van die dag. Eén of een paar dagen na de behandelsessie volgt daarom de check.

Bij 83% van onze klanten is één behandeling genoeg om de hevige angst blijvend weg te nemen. We nemen de tijd om vertrouwen op te bouwen dat de angst wegblijft. Dit doen we door te oefenen.

De aanpak van de behandelsessie hangt af van de angst

Fobie

Bij fobieën ga je de angst aan één keer aan, meestal door hetgeen dat je vreest te zien.

Paniek

Bij paniek is het nodig om één keer gericht een paniekaanval op te roepen.

PTSS

Bij PTSS (na een eenmalige gebeurtenis) roepen we de angst imaginair op.

Bel gerust om kennis te maken of een intake te plannen

We helpen je graag

Medische screening

Bij de Memrec-behandeling gebruiken we eenmalig een pil, een bètablokker. Deze betablokker bestaat al 60 jaar en wordt dagelijks door tientallen miljoenen mensen wereldwijd gebruikt, voor het tijdelijk verlagen van angst (bijvoorbeeld bij een rij-examen), of dagelijks als bloeddrukverlager. 

Het spreekt voor zich dat we deze pil niet zomaar geven, ook al is het eenmalig. Bij Kindt Clinics werken we daarom samen met een arts die verantwoordelijk is voor de medische screening en het voorschrijven van de eenmalige medicatie. We hebben in het wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk geen vervelende ervaringen met het gebruik van deze pil. 

Ben ik medisch geschikt?

Vooral als je hart- en vaatproblemen hebt, ernstige astma of een zeer lage bloeddruk, kan het onverstandig zijn om de betablokker te nemen. In dat geval is de Memrec-methode dus helaas niet geschikt.
Wil je een inschatting wat voor jou geldt, bel of mail ons dan.

Ervaringen bij Kindt Clinics

Heel positief. De sessies zijn pittig, maar de begeleiding is super en het resultaat is enorm goed. Ik ben super blij met het resultaat en trots op wat ik samen met Kindt Clinics heb gedaan.

Familie en vrienden zijn waanzinnig enthousiast over mijn bizarre en snelle "genezing". Ik ga nu al heel wat meer relaxed door het leven omdat ik geen angst meer heb om de controle te verliezen als ik een spin zie.

Kijk mee met een Memrec-behandeling

Let op: in dit fragment zitten beelden van spinnen en andere insecten

In dit stukje van de documentaire Memory Hackers zie je fragmenten van een behandeling. Hoewel in de praktijk iedere behandeling anders is, geeft het wel een beeld van de Memrec-methode.

Neem vrijblijvend contact op

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…