Bij Kindt Clinics overwin je je angst voor kikkers en padden

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van spinnenfobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Kikker of pad → angst

Als er opeens een kikker of pad tevoorschijn komt, dan kun je schrikken. Maar als je een fobie hebt voor kikkers of padden gaat het verder dan dat. Je lichaam reageert bij het zien van een kikker of pad dan met hoge angst.

Dit komt doordat er in de hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen kikkers of padden en een gevoel van angst, of dreiging. Je weet wel dat kikkers en padden niet gevaarlijk zijn, maar toch voel je paniek.

Omdat kikkers en padden op veel plekken buiten niet met zekerheid te vermijden zijn, kan een kikkerfobie of paddenfobie erg belemmerend zijn. Je vermijdt misschien parken en vijvers, werkt niet graag in de tuin, of bent altijd een beetje op je hoede in de natuur. Gelukkig is het vaak goed te behandelen.

Symptomen van angst voor kikkers en padden

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Vermijden

Weg willen

De Memrec-methode is geschikt voor kikker- en paddenfobie

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is geschikt voor de angst voor kikkers en angst voor padden. 

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 90% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met een fobie voor kikkers, padden of andere amfibieën is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen padden, of kikkers, en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie gaan we de angst kort en krachtig aan, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

Vrijheid van leven zonder angst voor kikkers of padden

Iedereen heeft andere redenen om van hun fobie af te willen komen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt. Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

Wie last heeft van een kikker- of paddenfobie, bekijkt liever geen beelden van deze dieren. Daarom laten we hier fragmenten zien van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things). Tot en met minuut 09:40 gaat het over de Memrec-methode bij hoogtevrees en kippenfobie. De rest van het programma gaat over andere wetenschap rondom angst.

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…