Bij Kindt Clinics overwin je je angst voor knallen

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van angst voor harde geluiden en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Knallen → angst

Iedereen schrikt van een plotseling hard geluid. Maar als je een fobie hebt voor knallen of andere harden geluiden, dan gaat het verder dan dat. Je hebt een veel hevigere schrikreactie dan anderen, en in de aanloop naar een knal reageert je lichaam alsof er groot gevaar dreigt.

Dit komt doordat er in de hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen harde geluiden en een gevoel van angst, of dreiging. Je weet wel dat een knal in zichzelf niet gevaarlijk is, maar toch voel je flinke angst.

Omdat harde geluiden in het dagelijks leven maar moeilijk te vermijden zijn, kan de angst voor knallen erg belemmerend zijn. Je vermijdt misschien feestjes met ballonnen en onweer. struiken, schuren of zolders, je scant ruimtes als je binnenkomt, of bent continu een beetje op je hoede. Gelukkig is het vaak goed te behandelen.

Symptomen van angst voor knallen of harde geluiden

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Alertheid

Weg willen

De Memrec-methode is geschikt voor angst voor knallen

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is in de meeste gevallen geschikt voor de angst voor ballonnen, donder of andere harde geluiden.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Op jou afgestemd

Elke angst is anders. We passen de behandeling aan op wat je nodig hebt.

Hoge slagingskans

Bij 85% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Bij iemand met een fobie voor knallen is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen knallen en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie gaan we de angst kort en krachtig aan, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

Vrijheid van leven zonder angst voor knallen

Iedereen heeft andere redenen om van hun fobie af te willen komen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt. Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

In onderstaande video zie je fragmenten van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things).
Tot en met minuut 09:40 gaat het over de Memrec-methode bij hoogtevrees en kippenfobie. De rest van het programma gaat over andere wetenschap rondom angst.

Mi Sun

"Het was een intense behandeling, maar daarmee ook heel effectief. De begeleiding was prettig en paste goed bij mij als persoon."

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…