Bij Kindt Clinics overwin je je angst voor knallen

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van fobieën. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Vrij leven zonder angst voor harde geluiden

Iedereen schrikt van een harde knal. Bij mensen met een fobie voor knallen gaat het verder dan dat. Het lichaam reageert op knallen of andere harde geluiden met hoge angst. En dat is zo’n vervelend gevoel, dat je situaties gaat vermijden waarin dit zou kunnen gebeuren.

Veel mensen met angst voor harde geluiden vermijden bijvoorbeeld (kinder)feestjes vanwege de ballonnen, en zijn liever niet op straat rond oud en nieuw of als het onweert. Gelukkig is deze fobie vaak goed te behandelen.

Symptomen van angst voor harde geluiden

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Weg willen

Snelle en effectieve behandeling van angst voor knallen

Kindt Clinics is opgericht door Prof. dr. Merel Kindt, van de Universiteit van Amsterdam. Op basis van 20 jaar wetenschappelijk onderzoek ontwikkelde zij de snelle en effectieve Memrec-methode voor de behandeling van o.a. de fobie voor knallen en harde geluiden.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 90% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met knallenfobie is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen knallen en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt.
Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

In deze video zitten fragmenten van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things).
Tot en met minuut 09:40 gaat het over de Memrec-methode bij hoogtevrees en kippenfobie. De rest van het programma gaat over andere wetenschap rondom angst.

Mi Sun

“Het was een intense behandeling, maar daarmee ook heel effectief. De begeleiding was prettig en paste goed bij mij als persoon.”

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…

Veelgestelde vragen over de behandeling van de angst voor harde geluiden

Hieronder staan de meestgestelde vragen over de angst voor knallen en de behandeling ervan. Maar neem ook gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

We beginnen altijd met een intakegesprek. Daarna plannen we de behandeling.

Op de dag van de behandeling kom je naar Kindt Clinics, en beginnen we met een voorgesprek. Als je er klaar voor bent gaan we naar de behandelkamer, waar we de angst gaan opzoeken. Hiervoor gebruiken we hard geluid, maar je wordt nooit ergens mee verrast, en je bepaalt zelf wat je doet. Tot slot krijg je de pil (een betablokker), en blijf je 1,5 uur bij ons voor de rustperiode.

Een dag (of een paar dagen) later kom je terug en testen we het effect. Als het goed is merk je op dat moment meteen dat de heftige fysieke reactie wegblijft. We nemen vervolgens de tijd om je te laten wennen aan deze ervaring en vertrouwen op te bouwen. Na een paar weken plannen we nog een telefonische evaluatie ter afronding. Als je daarna nog vragen hebt of eens wil komen oefenen, ben je altijd welkom.

Elke fobie voor knallen is anders: de één heeft angst bij alle harde geluiden, en bij de ander draait het alleen om bijvoorbeeld ballonnen, vuurwerk, uitlaten of onweer.  

Bij de Memrec-behandeling stellen we tijdens het intakegesprek daarom veel vragen over de angst. Zo zorgen we dat we alle aspecten ervan meenemen tijdens de behandeling.

Gebruiken we een bepaald type geluid tijdens de behandeling maar ben je ook bang voor andere harde geluiden? Als het goed is breidt het effect van de behandeling zich uit naar alle soorten harde geluiden. Dit testen we graag met je.

Het maakt voor de Memrec-behandeling niet uit of je pas net bang bent voor knallen of al je hele leven. Ook maakt het niet uit of je weet hoe je angst is ontstaan.

90% van de behandelingen is succesvol. Het effect van de behandeling is blijvend.

Hoewel de behandeling kort is (we confronteren je één keer met hard geluid), is het geen gemakkelijke behandeling. In het kort zijn de belangrijkste succesfactoren: we moeten de angst goed kunnen opwekken, en je moet gemotiveerd genoeg zijn om de angst één keer aan te gaan. 

Een behandeling is voor ons geslaagd als de angst voor onweer, ballonnen, vuurwerk of andere knallen je niet meer belemmeren in je dagelijks leven.