Bij Kindt Clinics overwin je je prikangst

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van prikangst en andere medische angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Angst voor prikken, bloed of medische situaties

Haast niemand vindt het leuk om naar de dokter te gaan. Maar als je een medische fobie hebt, gaat het verder dan dat. Het lichaam reageert alsof het krijgen van een prik of het zien van bloed een enorm gevaar is. De angst overheerst. Dit kan angst zijn voor de naald, voor bloed,  bloedprikken, of bijvoorbeeld voor het flauwvallen als gevolg van een prik.

Je voelt die angst doordat er in je hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen bijvoorbeeld prikken en een gevoel van angst. Je weet misschien wel dat je niet in gevaar bent, maar toch voel je flinke angst.

Als je prikangst hebt, lukt het vaak niet om je te laten prikken, of vermijd je medische situaties helemaal. Gelukkig is deze angst vaak goed te behandelen.

Symptomen van prikangst

Paniekreactie

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Anders ademen

Flauwvallen

Weg willen

Snelle en effectieve behandeling van prikangst

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is geschikt voor de behandeling van prikangst, angst voor naalden, angst voor bloed en andere medische angsten. De angst voor bloedprikken is één van de meestbehandelde angsten bij Kindt Clinics.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 85% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met een prikangst is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen prikken en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie gaan we de angst één keer aan, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Bij de meeste mensen is de irreële angst voor prikken daarna blijvend verdwenen. 

Vrijheid van leven zonder angst in medische situaties

Iedereen heeft andere redenen om prikfobie te willen overwinnen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling van prikangst wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt.
Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

Sophie had last van prikangst. Haar behandeling bij Kindt Clinics is gefilmd voor het VPRO-programma De toekomst is fantastisch, met presentator Tim den Besten.

Darcey

“Op de testafspraak was ik rustig en liet een injectie in mijn bovenarm zetten. Ik was vol ongeloof, want dit was nog nooit eerder gebeurd. In plaats van schreeuwen, doordrenkt van tranen en niet in staat om stil te blijven zitten, zat ik nu rustig en vroeg me af waarom ik ooit bang was geweest.”

Lees het hele verhaal

Hanny

“Positief, erg aardig bejegend en zeer zorgzaam. Ik voelde me erg serieus genomen en in een veilige omgeving.Dank voor de therapie, het heeft me bijzonder goed geholpen.”


Maak vrijblijvend kennis

Zo kun je een bewuste keuze maken voor de behandeling.

Ik zie er tegenop…