Bij Kindt Clinics overwin je je angst voor honden

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van hondenfobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Hond → angst

Als je niet gewend bent aan honden is het normaal om wat spanning te voelen als een hond dichtbij komt. Maar als je een hondenfobie hebt, is er meer aan de hand. Je lichaam reageert alsof een hond een grote bedreiging is.

Dit komt doordat er in je hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen honden en een gevoel van angst. Je weet wel dat een de kans klein is dat een hond daadwerkelijk gevaarlijk is, maar toch reageert je lichaam met enorme angst.

Omdat in Nederland 1,5 miljoen honden als huisdier worden gehouden, zijn honden nooit helemaal te vermijden, en kan een fobie voor honden dus erg belemmerend zijn.

 

Symptomen van angst voor honden

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Frustratie

Weg willen

Memrec is geschikt voor hondenfobie

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is geschikt voor hondenfobie. 

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 89% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met een hondenfobie is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen honden en angst. Een foutje dus. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie gaan we de angst kort en krachtig aan, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

Vrijheid van leven zonder angst voor honden

Iedereen heeft andere redenen om van hun fobie voor honden af te willen komen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt.
Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

Als je last hebt van angst voor honden, bekijk je soms liever geen beelden van honden. Daarom staat hieronder een fragment uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things. Hierin zie je fragmenten van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling.

Roos

“Bijzonder. op de dag van de behandeling dook ik echt in mijn angst. Mijn hartslag zat echt in mijn keel, en ik voelde overal spanning. Toen de pil, en me aan de richtlijnen gehouden. Ik wist echt niet wat ik moest verwachten van de test, maar toen ik binnenkwam en weer werd geconfronteerd met de hond was het zo anders.

Lees verder

De spanning die ik tijdens de behandeling en eigenlijk mijn hele leven al voelde was helemaal weg. Alsof er nooit wat aan de hand was geweest…

En tijdens confrontaties met andere honden ging het ook heel goed. Ik durf ze te aaien, aan mijn hand te laten likken, om me heen laten rennen. Alleen blaffen schrik ik nog wat van, maar niet zo erg dat ik weg wil rennen.”

Angst voor honden. Behandeling bij Kindt Clinics.

Dinah

Het “exposure gedeelte” met de hond vond ik natuurlijk niet prettig, maar de behandeling daar omheen werd wel zo comfortabel mogelijk gemaakt; De ruimte was heel rustgevend, er werd precies verteld wat er ging gebeuren en hoe het werkt en ik vond het prettig om met Maartje en Merel te praten, dat werkte afleidend. Ontzettend bedankt!!

lees verder


Wat zou er beter kunnen? Aan het behandeltraject zou ik niks veranderen. Misschien wel een idee om de filmpjes die op youtube staan (prominenter) op de website te zetten. Die gaven voor mij de doorslag om deze behandeling te doen en waren ook tijdens de behandeling waardevol om aan terug te denken.”

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…