Bij Kindt Clinics overwin je je angst voor muizen en ratten

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van muizen- en rattenfobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Vrijheid van leven zonder fobie voor ratten of muizen

Veel mensen zijn bang voor muizen of ratten; het is tenslotte ongedierte. Is de angst om een rat of muis tegen te komen echter buitensporig, dan is er sprake van een muizenfobie of rattenfobie.

Hoewel iemand rationeel wel weet dat een muis of rat niet levensbedreigend kan zijn, doet dat er niet meer toe op het moment dat de angst toeslaat. De dreiging overheerst.  

Omdat muizen en ratten in het dagelijks leven niet met 100% zekerheid te vermijden zijn, zijn deze fobieën erg belemmerend.

Symptomen van angst voor muizen of ratten

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Weg willen

Bij Kindt Clinics behandelen we muizen- en rattenfobie binnen één dag

Kindt Clinics is opgericht door Prof. dr. Merel Kindt, van de Universiteit van Amsterdam. Zij ontwikkelde de snelle en effectieve Memrec-methode voor de behandeling van angst. We verwelkomen mensen van over de hele wereld voor de Memrec-behandeling. 

In één keer effectief

90% van onze klanten is na één behandelsessie van de angst voor muizen of ratten af.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle Memrec-behandeling komt een muizen- of rattenfobie niet meer terug.

Aanbevolen

Aanbevolen door 99% van onze klanten.

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt.
Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

Wie last heeft van een angst voor muizen en/of ratten, bekijkt liever geen beelden van deze dieren. Daarom laten we hier fragmenten zien van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things.

Tineke – Angst voor ratten

“Ik heb een zeer positieve ervaring gehad bij Kindt Clinics. Door naar Kindt Clinics te gaan ben ik van mijn (al 51 jaar) durende angst voor ratten afgekomen. Vriendelijkheid, betrokkenheid, deskundigheid en resultaat zijn woorden die mijn behandeling het beste samenvatten.”

Lees verder

Ik heb eigenlijk geen specifieke verbeterpunten. Maar als ik dan toch iets moet noemen, kan er mogelijk iets meer aandacht zijn voor de impact die de behandeling heeft gedurende de eerste weken daarna. Ik was bijvoorbeeld total-loss de eerste week na mijn behandeling en je vraagt jezelf dikwijls af: hoe zou het gaan als de eerst confrontatie “in het echt” daar zal zijn….. Daar ben je nog onzeker over. Maar nogmaals, dat zouden puntjes op de i zijn, het was perfect. Ook het traject voorafgaand aan de behandeling heb ik als heel positief ervaren. De email-correspondentie verliep prettig, de vragen die ik had werden snel en goed beantwoord en het intakegesprek was heel goed om te hebben. Ik had het intakegesprek in de kliniek in Amsterdam. Dat zou ik zelf aanraden boven een intakegesprek via face-time. Ik denk dat je “face to face” dichter bij je emoties kunt komen. “

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…

Meestgestelde vragen over de behandeling van de angst voor muizen en ratten

Hieronder staan de meestgestelde vragen over hoogtevrees en de behandeling ervan. Maar neem ook gerust contact met ons op.

Memrec voor muizen-of rattenfobie is uniek vanwege de korte duur (2 fysieke afspraken) en hoge effectiviteit (90% slaagt). De behandeling begint met een intakegesprek, via beeldbellen. Daarna plannen we de behandeling.

Op de dag van de behandeling kom je naar Kindt Clinics, en beginnen we met een voorgesprek. Als je er klaar voor bent gaan je met de behandelaar naar een kamer met daarin een muis of rat in een kooi of bak. De behandelaar helpt je om de angst op de juiste manier op te roepen. Je wordt natuurlijk nooit verrast of gedwongen. Daarna krijg je de pil (een betablokker), en blijf je 1,5 uur bij ons voor de rustperiode.

Een dag (of een paar dagen) later kom je terug en testen we het effect. Als het goed is merk je meteen dat de heftige fysieke reactie wegblijft als je de muis of rat weer ziet. We nemen de tijd om je te laten wennen aan deze ervaring en vertrouwen op te bouwen.  

Vervolgens houden we contact en ben je altijd welkom voor een extra oefensessie.

Elke muizen- en rattenfobie is anders. Sommige mensen worden al angstig van een afbeelding van een muis, en bij de ander speelt de angst alleen op bij het zien van levende muizen of ratten. De één verafschuwt de staart, de ander vooral de snuit, en sommigen weten niet eens precies wat ze zo naar vinden aan muizen en ratten.

Bij een deel van de mensen beperkt de angst zich tot alleen muizen of alleen ratten, en bij anderen roepen beide dieren evenveel angst op. Sommige mensen hebben een concrete nare ervaring met een muis of rat, en anderen hebben geen idee hoe de angst is ontstaan.

Voor de behandeling bij Kindt Clinics maakt dit allemaal niet uit. Tijdens het intakegesprek stellen we veel vragen over de angst. Gebruiken we een muis tijdens de behandeling maar ben je ook bang voor ratten, of vice versa? Als het goed is breidt het effect van de behandeling zich uit naar alle beide soorten dieren. Dit testen we natuurlijk met je.

Een behandeling is voor ons geslaagd als de angst voor muizen en/of ratten je niet meer belemmert in je dagelijks leven. Niemand is blij met een muis of rat in huis, maar de buitensporige reactie zou verdwenen moeten zijn.

Als het goed is merk je de dag na de behandeling meteen dat de heftige fysieke reactie uitblijft bij het zien van een muis of rat. Soms zijn mensen nog wel op hun hoede, bang dat de angst terugkomt. We gaan samen met je oefenen om je het vertrouwen te geven dat de angst weg blijft.

83% van de behandelingen van muizen- en rattenfobie lukt in één keer, en nog eens 7% de tweede keer. Het effect is blijvend.

De belangrijkste succesfactoren zijn: we moeten de angst goed kunnen opwekken, en je moet gemotiveerd genoeg zijn om de angst aan te gaan.

Om de behandeling te laten slagen werken we met een echte muis of rat. Het verschilt per persoon wat er nodig is om de angst op de juiste manier op te roepen. Hoe moeilijk het ook is, het helpt als je je hier voor één keer aan overgeeft. Natuurlijk verrassen of dwingen we je nooit.