Bij Kindt Clinics overwin je je angst voor open water

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van spinnenfobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Open water → angst

Veel mensen zijn voorzichtig in de zee, en dat is ook verstandig. Als je een fobie hebt voor (open) water, gaat het verder dan dat. Als je op open water bent, reageert je lichaam alsof er groot gevaar dreigt.

Dit komt doordat er in de hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen open water en een gevoel van angst, of dreiging. Je weet misschien wel dat het risico niet groot is, maar toch raak je in paniek. 

De angst voor open water kan belemmerend zijn, bijvoorbeeld als je kinderen hebt, of in de buurt van water woont. Gelukkig is het vaak goed te behandelen.

Symptomen van angst voor open water

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Vermijden

Weg willen

De Memrec-methode is geschikt voor de angst voor open water

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is geschikt voor arachnofobie – bij Kindt Clinics de meestbehandelde angst.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 90% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met spinnenfobie is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen in het water zijn en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie gaan we de angst kort en krachtig aan, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

Vrijheid van leven zonder angst voor open water

Iedereen heeft andere redenen om van hun fobie af te willen komen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt. Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

In onderstaand fragment zie je beelden van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things).
Tot en met minuut 09:40 gaat het over de Memrec-methode bij hoogtevrees en kippenfobie. De rest van het programma gaat over andere wetenschap rondom angst.

Tracey

“Het was een bijzondere en surrealistische ervaring. En het was het waard. Omdat ik aan de kust woon is het voor mij levensveranderend, en mijn familie is ook zo verbaasd. Ik moet nog wel naar de zee om te kijken hoe het daar gaat, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik dat kan, terwijl ik voorheen niet eens naar de zee kon kijken.”

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…