Bij Kindt Clinics overwin je je angst voor slangen

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van slangenfobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Slang → angst

Angst voor slangen komt veel voor, en is vaak functioneel, omdat sommige slangen giftig zijn. Bij als je een fobie hebt voor slangen is de angst niet reëel. Je lichaam reageert ook bij ongevaarlijke slangen alsof er groot gevaar dreigt.

Dit komt doordat er in de hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen slangen en een gevoel van angst, of dreiging. Je weet wel dat je niet in gevaar bent, maar toch raak je in paniek.

Omdat slangen in vrijwel alle landen voorkomen, ook in Nederland, kun je ze niet met zekerheid vermijden. Het kan zijn dat je dus altijd een beetje op je hoede bent in de natuur. Als ook video’s of foto’s angst oproepen, is een slangenfobie extra belemmerend. Gelukkig is het vaak goed te behandelen.

Symptomen van angst voor slangen

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Vermijden

Weg willen

De Memrec-methode is geschikt voor slangenfobie

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is geschikt voor ofidiofobie (angst voor slangen).

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Op jou afgestemd

Elke angst is anders. We zorgen dat de behandeling bij jouw angst past.

Hoge slagingskans

Bij 90% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Bij iemand met slangenfobie is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen slangen en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie gaan we de angst kort en krachtig aan, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

Vrijheid van leven zonder angst voor slangen

Iedereen heeft andere redenen om van hun fobie af te willen komen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt. Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

Wie last heeft van een spinfobie, bekijkt liever geen beelden van spinnen. Daarom laten we hier fragmenten zien van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things).
Tot en met minuut 09:40 gaat het over de Memrec-methode bij hoogtevrees en kippenfobie. De rest van het programma gaat over andere wetenschap rondom angst.

Peeters

“Zeer professioneel en fijne omgang met de therapeut. Mijn angst voor slangen (zelfs speelgoed slangen) was zo groot dat dit mij iedere dag belemmerde in me leven. Ik durfde niet eens een plastic slang aan te raken en werd dan echt panisch. Na de eerste blootstelling durfde ik zelfs een Python vast te houden. Je gelooft het niet, je moet het zelf ervaren. Zo fijn om zonder angst te leven. Nu die angst weg is kan je alles makkelijk aan want je hebt je grootste nachtmerrie overwonnen.”

Slangenfobie - Kindt Clinics behandelt je angst voor slangen.

Bonita

“Ik heb me vanaf het eerste contactmoment bijzonder goed begeleid en daardoor op mijn gemak gevoeld. De behandeling zelf (blootstelling) was zwaar, maar ik voelde me bij alle begeleiders (Emma, Renée, Maartje) veilig. Ook belangrijk: iedereen was enorm betrokken en sympathiek!

Enorm bedankt voor alle goede zorgen. Jullie hebben me van iets bevrijd waarmee ik een leven lang geworsteld heb. Het kunnen vasthouden van een slang heeft mijn zelfvertrouwen een enorme ‘boost’ gegeven.

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…