Bij Kindt Clinics overwin je je angst in de auto

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van angst bij autorijden en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Paniek in de auto

Angst voor autorijden kent verschillende vormen. Soms gaat het om angst voor een ongeluk of iets fout doen. Bij sommigen speelt de angst alleen op snelwegen of in tunnels, bij anderen al als bijrijder binnen de bebouwde kom. Vaak gaat het om angst voor de angst, of angst voor een paniekaanval. Dit kan een gevoel geven van controleverlies, terwijl controle achter het stuur juist belangrijk is. 

Dit komt doordat er in je hersenen een verbinding is ontstaan tussen autorijden en angst. Je weet misschien wel dat je goed kunt rijden, en dat de kans dat het misgaat niet groot is, maar toch voel je paniek.

Rijangst kan je beperken in je vrijheid, omdat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, andere mensen, of binnendoorwegen om te komen waar je wil. Gelukkig is deze angst vaak goed te behandelen.

Symptomen van angst bij het autorijden

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Frustratie

Willen stoppen

Memrec is vaak geschikt voor rijangst

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is vaak, maar niet altijd geschikt voor rijangst. De behandeling is meestal niet geschikt als de angst alleen speelt wanneer je in je eentje in de auto zit. Ook is de behandeling meestal niet geschikt als de angst de ene dag niet aanwezig is en de andere dag wel. In veel andere gevallen is Memrec wel een effectieve methode voor rijangst.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 83% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met rijangst is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen autorijden en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie roepen we de angst kort en krachtig op, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

Vrijheid van leven zonder rijangst

Iedereen heeft andere redenen om van hun angst bij autorijden af te willen komen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt.
Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

We hebben geen opnames van de behandeling van de angst in de auto. Om je een beeld te geven van de aanpak, zie je in onderstaande video fragmenten van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling, uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things.

Victor

“Erg blij met de verrassende resultaten van de behandeling van mijn angststoornis.
Na een lange periode van paniekaanvallen bij het autorijden, super geholpen door het team van Kindt Clinics!
Ik voel de vrijheid weer om te kunnen gaan en staan waar ik wil.
Kan het iedereen aanbevelen!
Mocht je twijfelen of ook jij geholpen kan worden, dan biedt de Skype- of persoonlijke intake op locatie uitkomst!”

Louise

“Wat een wonderlijke dagen heb ik achter de rug. Beetje bij beetje krijg ik al meer door hoeveel impact de angst op mijn leven heeft gehad. De angst uitte zich voornamelijk in de auto maar ik denk dat de angst om ‘uit’ te gaan in heel veel kleine andere dingen ook verweven zat. Maartje en Merel zijn kundige mensen die een to the point methode hebben die confronterend is maar als je het lef hebt er echt voor te gaan baanbrekend is.

Lees verder

Wat zou er beter kunnen? Iets meer aandacht voor de nazorg. Het is zo bizar hoe je eigen denkbeelden zich moeten aanpassen aan je ‘nieuwe’ vermogen en dat je gedachten je in de weg kunnen blijven zitten. De enige remedie is jezelf blijven verrassen maar dat is best intensief en spannend.

Keep up the good work mooie mensen!”

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…