Bij Kindt Clinics overwin je je angst voor spinnen

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van spinnenfobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Spin = angst

Angst voor spinnen komt veel voor. Hoewel vrijwel iedereen schrikt bij het zien van een spin, gaat het bij mensen met een spinfobie verder dan dat. Het lichaam reageert dan alsof er groot gevaar dreigt.

Dit komt doordat er in de hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen spinnen en een gevoel van angst, of dreiging. Je weet wel dat een spin niet gevaarlijk is, maar toch voel je flinke angst.

Omdat spinnen in het dagelijks leven nooit met zekerheid te vermijden zijn, kan een spinfobie erg belemmerend zijn. Je vermijdt misschien struiken, schuren of zolders, je scant ruimtes als je binnenkomt, of bent continu een beetje op je hoede. Gelukkig is het vaak goed te behandelen.

Symptomen van angst voor spinnen

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Frustratie

Weg willen

De Memrec-methode is geschikt voor spinnenfobie

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is geschikt voor arachnofobie – bij Kindt Clinics de meestbehandelde angst.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 90% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met spinnenfobie is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen spinnen en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie gaan we de angst kort en krachtig aan, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

Vrijheid van leven zonder angst voor spinnen

Iedereen heeft andere redenen om van hun fobie af te willen komen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt. Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

Wie last heeft van een spinfobie, bekijkt liever geen beelden van spinnen. Daarom laten we hier fragmenten zien van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things).
Tot en met minuut 09:40 gaat het over de Memrec-methode bij hoogtevrees en kippenfobie. De rest van het programma gaat over andere wetenschap rondom angst.

Let op: op minuut 32:28 komen wel spinnen in beeld. 

Ricardo

“Zeer succesvol! Duidelijk instructies/uitleg en fijne therapeuten die mij goed begeleid hebben tijdens de behandeling! Dus onwijs bedankt dat ik de mogelijkheid heb gekregen om deze behandeling te ondergaan!”

Gwen

“Zolang ik mij kan herinneren heb ik een fobie voor spinnen gehad en naarmate ik ouder werd, leek mijn reactie ook te verergeren – van gillen en vluchten tot huilen en hyperventileren bij een confrontatie.
Lees verder

Korte duur

Hoewel het moeilijk voor te stellen was dat deze behandeling, die vrij kort is, mij van mijn angst af zou helpen, trok juist die korte duur mij ook aan: liever kort en heftig, dan een langdurige behandeling verspreid over weken dan wel maanden, met een onzekere uitkomst.

Motivatie

Mijn ultieme motivatie om deze angst het hoofd te bieden, was ook dat mijn jonge dochter mijn gedrag begon over te nemen en ik wil haar juist laten zien dat deze angst irrationeel is. Iets wat ik wel wist, maar mijn lichaam en brein reageerden onbewust toch altijd heel heftig op spinnen.

Dankbaar

Merel en Maartje stelden mij ontzettend op mijn gemak, zowel tijdens de behandeling zelf als in alle communicatie eromheen. Dat voelde vertrouwd, ondanks de enorme spanning die ik voorafgaand voelde. De eerste confrontatie was heftig en emotioneel, maar daarna was ik vrij snel weer gekalmeerd en rustig. Ik was voorafgaand aan de testsessie en tweede confrontatie ontspannen en ik kan nog steeds niet geloven dat ik daarbij in relaxte status een spin over mijn hoofd heb laten lopen. Wie had dat ooit gedacht! Dat was voor mij een keerpunt, waarop ik nu – kort na de behandeling – al durf te zeggen dat mijn angst echt weg is. Dat ik nu zelfs uitkijk naar het tegenkomen van een spin om te ‘oefenen’ met oppakken en naar buiten brengen, had ik van te voren nooit durven dromen. Ik ben Merel & Maartje hier eeuwig dankbaar voor, wat een bevrijding!”

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…