Bij Kindt Clinics overwin je

je hoogtevrees

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van hoogtevrees en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Vrij leven zonder hoogtevrees

Iedereen is voorzichtig op hoogtes, en dat is nuttig. Van hoogtevrees is sprake als de angst buitensporig is; het lichaam reageert alsof groot gevaar dreigt, wanneer dit feitelijk niet zo is.

Mensen met hoogtevrees kunnen het idee hebben dat ze gaan vallen of springen, maar soms is het gewoon het idee van op hoogte zijn beangstigend.

Omdat hoogtes in het dagelijks leven maar moeilijk te vermijden zijn, is hoogtevrees erg belemmerend. Gelukkig is het meestal goed te behandelen

Symptomen van hoogtevrees

Paniekgevoel

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Weg willen

Bij Kindt Clinics behandelen we hoogtevrees binnen één dag

Kindt Clinics is opgericht door Prof. dr. Merel Kindt, van de Universiteit van Amsterdam. Zij ontwikkelde de snelle en effectieve Memrec-methode voor de behandeling van angst. We verwelkomen mensen van over de hele wereld voor de Memrec-behandeling. 

In één keer effectief

80% van onze klanten is na één behandelsessie van de hoogtevrees af.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle Memrec-behandeling komt de hoogtevrees niet meer terug.

Aanbevolen

Aanbevolen door 99% van onze klanten.

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt.
Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

In dit fragment uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things zie je beelden van de hoogtevreesbehandeling van Eva. In dit geval deden we de behandeling in een ladderwagen van de brandweer. We hebben in en om Amsterdam verschillende locaties die we gebruiken. 

Hoogtevrees. Behandeling bij Kindt Clinics.

John

“Ik heb al hoogtevrees sinds ik me kan herinneren. Ik had al van alles geprobeerd: de angst negeren (werkte niet), hypnose (werkte ook niet) en exposure-therapie. Die exposure werkte soms wel, maar ik had vaak een terugval als ik bijvoorbeeld een periode wat meer moe was. Dan moest ik weer van voren af aan beginnen. Het enige dat werkte was het vermijden van hoogtes, maar dat vond ik te belemmerend. Lees verder
Toen ben ik online gaan zoeken, en kwam ik het onderzoek van Professor Merel Kindt tegen. Lees verder Ik deed het intake interview via Skype, en op de dag van mijn behandeling reed ik met Maartje en Merel naar de locatie van mijn behandeling. Hier werd ik kort, maar wel heel intens, blootgesteld aan mijn angst. Onder aanmoediging van Merel en Maartje stond ik aan de rand van een hoog dak. Bij elke stap die ik nam had ik het gevoel dat ik door een onzichtbare barrière heen moest die me ervan weerhield om naar de rand te lopen. Hierna kreeg ik de pil en rustte ik uit. De rest van de dag heb ik wat bezienswaardigheden bekeken in de stad, en ben ik gaan slapen. De volgende dag voelde ik vooraf nog geen groot verschil, behalve dat ik niet meer zenuwachtig was over de hoogte waar ik heen zou gaan, maar nieuwsgierig of de behandeling gewerkt zou hebben. Zelfs op het dak twijfelde ik nog of ik het durfde. Maar voor ik het wist stond ik al op de rand. Er was geen angst, mijn knieën voelden stevig, en er was geen barrière die me tegenhield. Ik voelde de gezonde spanning die iedereen voelt op hoogte, maar geen angst! De behandeling heeft beter gewerkt dan ik had gehoopt. Nu ben ik aan het oefenen om naar plekken te gaan die ik eerder vermeed. Niet om mijn angst te overwinnen, want er is geen angst. Maar om de gewoontes die ik in de afgelopen jaren heb ontwikkeld af te leren. Als ik een hoog gebouw zie denk ik nog steeds: “Daar kan ik nooit op”, maar nu realiseer ik me dat ik het wel kan, en dat bewijs ik aan mezelf door gewoon omhoog te gaan. Het voelt goed om weer naar een dakterras te kunnen, of naar de bovenste verdieping in een warenhuis, en om hotelkamers te boeken in hoge torens. Ik zou Kindt Clinics, and hun Memrec-methode, aan iedereen aanraden die een angst heeft die geschikt is voor de behandeling. Het was één, intensieve maar korte blootstelling, en mijn hoogtevrees is genezen.”

Eugenie

“Mijn ervaring is super! Het contact per mail en het intakegesprek via Skype met Maartje. Goede informatie op website en natuurlijk het feit dat ik na 48 jaar van mijn erge hoogtevrees af ben.

Lees verder

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding, het contact en natuurlijk de behandeling. Ben er zeer positief over en vertel het tegen iedereen. Ga het zelfs ook doorgeven aan de huisarts. Een zeer effectieve manier om voorgoed en in korte tijd van mijn zeer erge hoogtevrees af te komen. Jammer dat deze methode niet tientallen jaren eerder er was.”

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…

Meestgestelde vragen over de behandeling van hoogtevrees

Hieronder staan de meestgestelde vragen over hoogtevrees en de behandeling ervan. Maar neem ook gerust contact met ons op.

Memrec voor hoogtevrees is uniek vanwege de korte duur (2 fysieke afspraken) en hoge effectiviteit (80% slaagt in één keer). De behandeling begint met een intakegesprek, via beeldbellen. In dit gesprek bepalen we hoe we jouw behandeling moeten aanpakken; er zijn veel verschillende vormen van hoogtevrees. Daarna plannen we de behandeling.

Op de dag van de behandeling gaan we naar een plek op hoogte.  De behandelaar helpt je om de angst op de juiste manier op te roepen. Je wordt natuurlijk nooit verrast of gedwongen. Daarna krijg je de pil (een betablokker), en blijf je 1,5 uur bij ons voor de rustperiode.

Een dag (of een paar dagen) later kom je terug en testen we het effect. Als het goed is merk je meteen dat de heftige fysieke reactie wegblijft als je weer op hoogte bent. We nemen de tijd om je te laten wennen aan deze ervaring en vertrouwen op te bouwen.  

Vervolgens houden we contact en ben je altijd welkom voor een extra oefensessie.

Een behandeling is voor ons geslaagd als de hoogtevrees je niet meer belemmert in je dagelijks leven. Je hoeft hoogtes niet leuk te vinden, maar bijvoorbeeld wel zonder paniek op een hoog balkon kunnen staan.

Als het goed is merk je de dag na de behandeling meteen dat de heftige fysieke reactie op hoogtes verdwenen is. Vaak merk je nog wel enige spanning. Enerzijds omdat iedereen dat heeft op hoogte, maar ook omdat je nog vertrouwen moet krijgen dat de hevige angst wegblijft.

80% van de behandelingen van hoogtevrees lukt in één keer. Het effect is blijvend.

De belangrijkste succesfactoren zijn: we moeten de angst goed kunnen opwekken, en je moet gemotiveerd genoeg zijn om de angst aan te gaan.

Een deel van de mensen met hoogtevrees heeft naast een angstreactie ook een sterke fysieke reactie op hoogte. Als ze van boven naar beneden, of soms juist van beneden naar boven kijken, voelen ze zich draaiierig en misselijk. 

Dit heeft te maken met het evenwichtsorgaan. Onze ogen registreren ver weg aan de horizon of in de afgrond (vrijwel) geen beweging, maar het evenwichtsorgaan merkt wel dat je beweegt. Deze tegenstrijdige informatie maakt je duizelig. Mensen die veel last hebben van deze reactie kunnen hoogtevrees ontwikkelen; in dat geval gaat de hoogtevrees meer om de angst voor dat nare gevoel.

Hoogtevrees kan de fysieke reactie flink versterken. Want doordat je sneller gaat ademen wordt de draaierigheid erger. Hoewel aan de oorspronkelijke fysieke reactie helaas niets te doen is, zal een geslaagde angstbehandeling het nare gevoel dus wel verminderen.