Bij Kindt Clinics overwin je hoogtevrees

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van hoogtevrees en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Hoogte → angst

Iedereen is voorzichtig op hoogtes, en dat is nuttig. Van hoogtevrees is sprake als de angst buitensporig is; je lichaam reageert alsof groot gevaar dreigt, wanneer dit feitelijk niet zo is. Je kunt het gevoel hebben dat je gaat vallen of springen. Soms is het gewoon het idee van op hoogte zijn beangstigend.

Dit komt doordat er in de hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen (bepaalde) hoogtes en een gevoel van angst, of dreiging. Je weet misschien wel dat je niet in gevaar bent, maar toch voel je flinke angst.

Hoogtevrees kan belemmerend zijn. Je vermijdt misschien balkons, galerijflats of dakterrassen, stoeltjesliften of bergwandelingen. Gelukkig is hoogtevrees vaak goed te behandelen.

Symptomen van hoogtevrees

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Frustratie

Weg willen

Memrec is vaak een geschikte behandelmethode voor hoogtevrees

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is geschikt voor de behandeling van hoogtevrees. De behandeling zorgt dat je lichaam niet meer met angst reageert op hoogte.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 83% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met hoogtevrees is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen hoogtes en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie gaan we de angst op een bepaalde manier aan. Daarna krijg je eenmalig een pil (een veelgebruikte bètablokker). Bij de meeste mensen is de irreële angst op hoogte daarna blijvend verdwenen. 

Vrijheid van leven zonder hoogtevrees

Iedereen heeft andere redenen om hoogtevrees te willen overwinnen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt.
Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

In dit fragment uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things zie je beelden van de hoogtevreesbehandeling van Eva. In dit geval deden we de behandeling in een ladderwagen van de brandweer. We hebben in en om Amsterdam verschillende locaties die we gebruiken. 

Hoogtevrees. Behandeling bij Kindt Clinics.

John

“Ik heb al hoogtevrees sinds ik me kan herinneren. Ik had al van alles geprobeerd: de angst negeren (werkte niet), hypnose (werkte ook niet) en exposure-therapie. Die exposure werkte soms wel, maar ik had vaak een terugval als ik bijvoorbeeld een periode wat meer moe was. Dan moest ik weer van voren af aan beginnen. Het enige dat werkte was het vermijden van hoogtes, maar dat vond ik te belemmerend. Lees verder
Toen ben ik online gaan zoeken, en kwam ik het onderzoek van Professor Merel Kindt tegen. Lees verder Ik deed het intake interview via Skype, en op de dag van mijn behandeling reed ik met Maartje en Merel naar de locatie van mijn behandeling. Hier werd ik kort, maar wel heel intens, blootgesteld aan mijn angst. Onder aanmoediging van Merel en Maartje stond ik aan de rand van een hoog dak. Bij elke stap die ik nam had ik het gevoel dat ik door een onzichtbare barrière heen moest die me ervan weerhield om naar de rand te lopen. Hierna kreeg ik de pil en rustte ik uit. De rest van de dag heb ik wat bezienswaardigheden bekeken in de stad, en ben ik gaan slapen. De volgende dag voelde ik vooraf nog geen groot verschil, behalve dat ik niet meer zenuwachtig was over de hoogte waar ik heen zou gaan, maar nieuwsgierig of de behandeling gewerkt zou hebben. Zelfs op het dak twijfelde ik nog of ik het durfde. Maar voor ik het wist stond ik al op de rand. Er was geen angst, mijn knieën voelden stevig, en er was geen barrière die me tegenhield. Ik voelde de gezonde spanning die iedereen voelt op hoogte, maar geen angst! De behandeling heeft beter gewerkt dan ik had gehoopt. Nu ben ik aan het oefenen om naar plekken te gaan die ik eerder vermeed. Niet om mijn angst te overwinnen, want er is geen angst. Maar om de gewoontes die ik in de afgelopen jaren heb ontwikkeld af te leren. Als ik een hoog gebouw zie denk ik nog steeds: “Daar kan ik nooit op”, maar nu realiseer ik me dat ik het wel kan, en dat bewijs ik aan mezelf door gewoon omhoog te gaan. Het voelt goed om weer naar een dakterras te kunnen, of naar de bovenste verdieping in een warenhuis, en om hotelkamers te boeken in hoge torens. Ik zou Kindt Clinics, and hun Memrec-methode, aan iedereen aanraden die een angst heeft die geschikt is voor de behandeling. Het was één, intensieve maar korte blootstelling, en mijn hoogtevrees is genezen.”

Eugenie

“Mijn ervaring is super! Het contact per mail en het intakegesprek via Skype met Maartje. Goede informatie op website en natuurlijk het feit dat ik na 48 jaar van mijn erge hoogtevrees af ben.

Lees verder

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding, het contact en natuurlijk de behandeling. Ben er zeer positief over en vertel het tegen iedereen. Ga het zelfs ook doorgeven aan de huisarts. Een zeer effectieve manier om voorgoed en in korte tijd van mijn zeer erge hoogtevrees af te komen. Jammer dat deze methode niet tientallen jaren eerder er was.”

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…