Bij Kindt Clinics overwin je

je angst voor insecten

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van insectenfobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Vrij leven zonder angst voor insecten

Angst voor insecten komt veel voor. Vaak gaat het om insecten die kunnen prikken, zoals wespen en bijen, maar ook angst voor kakkerlakken, vlinders en motten is veelvoorkomend. Hoewel niemand graag in aanraking komt met een agressieve wesp of een ongewenste kakkerlak, gaat het bij mensen met een fobie verder dan dat. Het lichaam reageert alsof er groot gevaar dreigt.

Omdat vrijwel geen enkel insect in het dagelijks leven met zekerheid te vermijden is, is een fobie voor een insect vaak erg belemmerend. Gelukkig is het vaak goed te behandelen.

Symptomen van insectenfobie

Paniekgevoel

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Weg willen

Bij Kindt Clinics behandelen we de angst voor een insect binnen één dag

Kindt Clinics is opgericht door Prof. dr. Merel Kindt, van de Universiteit van Amsterdam. Zij ontwikkelde de snelle en effectieve Memrec-methode voor de behandeling van angst. We verwelkomen mensen van over de hele wereld voor de Memrec-behandeling. 

In één keer effectief

83% van onze klanten is na één behandelsessie van de insectenfobie af.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle Memrec-behandeling komt de angst voor het insect niet meer terug.

Aanbevolen

Aanbevolen door 99% van onze klanten.

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt.
Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

Wie last heeft van een insectenfobie, bekijkt liever geen beelden van insecten. Daarom laten we hier fragmenten zien van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things).

Nienke – wespenfobie

“Perfect, begeleiding was top. Ongedwongen en kon mezelf zijn waardoor ik geen schaamte voelde. Erg prettig. Mijn dank is ontzettend groot! Ik kan genieten van een heerlijke vakantie op de camping met onze kinderen én wespen :)”

Claudia – tor- en sprinkhaanfobie

“Mijn angst voor torren en sprinkhanen deed mijn vakantieplannen geen goed. Na behandeling door Maartje en Merel stond ik tot mijn grote verbazing kakkerlakken te aaien en liet ik een grote tor en sprinkhaan over mijn handen en lichaam lopen.
Lees verder
Insecten zullen nog steeds niet mijn beste vrienden worden ,maar het houd me niet meer tegen om ergens heen te gaan waar ze zouden kunnen zijn. Laatste vakantie zelfs gedoucht met een sprinkhaan naast me! Maartje en Merel vreselijk bedankt! Het blijft wonderbaarlijk dat je na een bang kwartiertje zoveel angst kan kwijtraken.

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…

Meestgestelde vragen over de behandeling van insectenfobie

Hieronder staan de meestgestelde vragen over insectenfobie en de behandeling ervan. Maar neem ook gerust contact met ons op.

Memrec voor insectenangst is uniek vanwege de korte duur (2 fysieke afspraken) en hoge effectiviteit (83% slaagt in één sessie). De behandeling begint met een intakegesprek, via beeldbellen. In dit gesprek bepalen we hoe we jouw behandeling moeten aanpakken; elke fobie is anders. Daarna plannen we de behandeling.

Op de dag van de behandeling zetten we het insect dat je vreest in de behandelkamer. Je gaat daar samen met de behandelaar heen, en de behandelaar helpt je om de angst op de juiste manier op te roepen. Je wordt natuurlijk nooit verrast of gedwongen. Daarna krijg je de pil (een betablokker), en blijf je 1,5 uur bij ons voor de rustperiode.

Een dag (of een paar dagen) later kom je terug en testen we het effect. Als het goed is merk je meteen dat de heftige fysieke reactie wegblijft als je het insect weer ziet. We nemen de tijd om je te laten wennen aan deze ervaring en vertrouwen op te bouwen.  

Vervolgens houden we contact en ben je altijd welkom voor een extra oefensessie.

Een behandeling is voor ons geslaagd als de angst voor het insect je niet meer belemmert in je dagelijks leven. Je hoeft insecten niet leuk te vinden, maar bijvoorbeeld wel zonder hevige angst op een terras kunnen zitten (in geval van wespenfobie) of slapen in een tropisch land (in geval van kakkerlakkenfobie).

Als het goed is merk je de dag na de behandeling meteen dat de heftige fysieke reactie op hoogtes verdwenen is. Vaak merk je nog wel enige spanning, daarom nemen we die dag de tijd om je te laten merken dat de spanning vanzelf afneemt, naarmate je erop vertrouwt dat de angst wegblijft.

83% van de behandelingen van insectenfobie lukt in één keer. Het effect is blijvend.

De belangrijkste succesfactoren zijn: we moeten de angst goed kunnen opwekken, en je moet gemotiveerd genoeg zijn om je angst aan te gaan.