Bij Kindt Clinics overwin je je angst voor insecten

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van insectenfobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Vrij leven zonder angst voor insecten

Angst voor insecten komt veel voor. Vaak gaat het om insecten die kunnen prikken, zoals wespen en bijen, maar ook angst voor kakkerlakken, vlinders en motten is veelvoorkomend. Niemand is blij met een agressieve wesp of een ongewenste kakkerlak. Maar als je een fobie hebt gaat het verder dan dat. Het lichaam reageert alsof er groot gevaar dreigt.

Dit komt doordat er in je hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen insecten en een gevoel van angst. Je weet wel dat een insect niet gevaarlijk is, maar toch reageert je lichaam met enorme angst.

Omdat je insecten in het dagelijks leven niet helemaal kunt vermijden, is een fobie voor een insect vaak erg belemmerend. Gelukkig is het vaak goed te behandelen.

Symptomen van angst voor wespen, bijen en andere insecten

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Frustratie

Weg willen

De Memrec-methode is geschikt voor insectenfobie

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is geschikt voor insectenfobie. De angst voor wespen is bij Kindt Clinics een van de meest behandelde angsten.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 83% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met bijvoorbeeld een wespenfobie is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen wespen en angst. Memrec verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie roepen we de angst kort en krachtig op, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor raak je vanaf dan niet meer in paniek.

Vrijheid van leven zonder angst voor insecten

Iedereen heeft andere redenen om hun angst voor wespen of andere insecten te willen overwinnen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt.
Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

Wie last heeft van een insectenfobie, bekijkt liever geen beelden van insecten. Daarom laten we hier fragmenten zien van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things).

Tot en met minuut 09:40 gaat het over de Memrec-methode bij hoogtevrees en kippenfobie. De rest van het programma gaat over andere wetenschap rondom angst.

Let op: vanaf minuut 32:00 komen wel insecten in beeld. 

Nienke – wespenfobie

“Perfect, begeleiding was top. Ongedwongen en kon mezelf zijn waardoor ik geen schaamte voelde. Erg prettig. Mijn dank is ontzettend groot! Ik kan genieten van een heerlijke vakantie op de camping met onze kinderen én wespen :)”

Claudia – tor- en sprinkhaanfobie

“Mijn angst voor torren en sprinkhanen deed mijn vakantieplannen geen goed. Na behandeling door Maartje en Merel stond ik tot mijn grote verbazing kakkerlakken te aaien en liet ik een grote tor en sprinkhaan over mijn handen en lichaam lopen.
Lees verder
Insecten zullen nog steeds niet mijn beste vrienden worden ,maar het houd me niet meer tegen om ergens heen te gaan waar ze zouden kunnen zijn. Laatste vakantie zelfs gedoucht met een sprinkhaan naast me! Maartje en Merel vreselijk bedankt! Het blijft wonderbaarlijk dat je na een bang kwartiertje zoveel angst kan kwijtraken.

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…