Barts behandeling bij Kindt Clinics

Bart
Behandeld bij Kindt Clinics voor zijn angststoornis.​

Bart kampt al sinds zijn jeugd met een angststoornis. In deze blog deelt hij zijn ervaringen voor, tijdens en na zijn behandeling bij Kindt Clinics.

Mijn ervaring

De behandeling van mijn angst bij Kindt Clinics is een kado voor het leven! Al sinds dat ik kind ben worstel ik met een vervelende angststoornis, waarvoor ik al tientallen jaren allerlei therapieën heb geprobeerd, maar vaak zonder resultaat of maar kortdurend.

Lastig om over te praten

Ik vond het lastig om er over te praten, maar bij Kindt Clinics werd ik onmiddellijk op mijn gemak gesteld. Zowel bij de (online) intake als bij de behandeling is er alle ruimte voor de menselijke maat, voor respect en begrip en is er veel ruimte voor gevoel en hartelijkheid. Dat biedt de veiligheid en het vertrouwen die nodig zijn om je kwetsbaar op te durven stellen bij de intake en behandeling.

"Ik vond het lastig om erover te praten"

De informatievoorziening is super goed (zowel via de mail als telefonisch en via WhatsApp) en er wordt maximaal meegedacht op praktisch vlak. Dat ging in mijn geval zelfs zo ver dat de behandeling in de avond plaats kon vinden omdat dat gunstig was voor het resultaat!

Alsnog akkoord

In eerste instantie werd mijn verzoek voor een behandeling afgewezen omdat de kans op resultaat klein werd geacht, en omdat ze mij niet onnodig een vervelende ervaring wilde laten doormaken. Dat waardeer ik bijzonder en vind ik heel professioneel, maar ik was natuurlijk ook teleurgesteld.

Maar met een tweede intake werd maximaal meegedacht over hoe een setting kon worden gerealiseerd waarbij de kans op succes groter kon zijn en kreeg ik alsnog een akkoord voor de behandeling.

"Er wordt maximaal meegedacht op praktisch vlak"

De confrontatie

Die was uiteraard heftig, maar gelukkig kort (je wordt niet langer dan noodzakelijk geconfronteerd met je angst) en Merel hielp me er op een fijne coachende manier door heen. Na het innemen van de medicatie ben ik meteen naar een hotel in de buurt gegaan en uitgeput in slaap gevallen.

De volgende ochtend onderging ik hetzelfde scenario als test en het resultaat was verbluffend: ik zette me schrap voor de paniek die ik verwachtte, maar ik bleef super rustig en relaxed! Na jaren ben ik verlost van de zeer vervelende angststoornis die mijn leven én dat van mijn gezin beheerste.

Flabbergasted

Ik ben nog steeds flabbergasted… Zó onwerkelijk om te ervaren dat ik niet meer warm of koud wordt van situaties die me vroeger helemaal uit balans zouden hebben gebracht! Ik begin pas langzaam te wennen aan deze nieuwe werkelijkheid, alsof ik in een parallel universum ben beland. Als kind maakte ik me al zorgen over hoe ik “in de toekomst” met mijn angst zou kunnen leven. Dat wordt nu allemaal anders… Ik heb meer energie en voel me zelfverzekerder.

"Alsof ik in een parallel universum ben beland"

Alleen maar lof dus, niet alleen wat betreft de behandeling maar ook zeker voor de behandelaars: Merel, Emma en Maartje, heel veel dank!

Of deel dit bericht met anderen: