Bij Kindt Clinics overwin je je emetofobie

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van spinnenfobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Overgeven → angst

Veel mensen kijken liever niet naar iemand die overgeeft. Dit komt doordat er in de hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen overgeven en een gevoel van angst, of dreiging. Je weet wel dat het niet gevaarlijk is, maar toch reageert je lichaam met hoge angst.

Omdat je nooit zeker weet of iemand gaat overgeven, is emetofobie vaak erg belemmerend. Misschien vermijd je specifieke plekken, zoals cafés of het openbaar vervoer, of ben je altijd een beetje op je hoede. 

Symptomen van emetofobie

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Wegkijken

Weg willen

De Memrec-methode is soms geschikt voor emetofobie

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is helaas niet altijd geschikt voor emetofobie. De behandeling is wél geschikt als je angst draait om anderen die overgeven. Draait je angst alleen om zelf overgeven, dan is cognitieve gedragstherapie meer effectief. De angst dat iemand in je bijzijn overgeeft is een angst die we vaak behandelen.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 90% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met emetofobie is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen overgeven en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie gaan we de angst kort en krachtig aan, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

Vrijheid van leven zonder emetofobie

Iedereen heeft andere redenen om van hun fobie af te willen komen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt. Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

We hebben geen beelden van een emetofobiebehandeling. Daarom laten we hier fragmenten zien van een hoogtevrees- en kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things).

Tot en met minuut 09:40 gaat het over de Memrec-methode bij hoogtevrees en kippenfobie. De rest van het programma gaat over andere wetenschap rondom angst.

Nina Jongeneel

“Al jaren was ik van alles aan het proberen om van mijn angst voor overgeven af te komen. Het heeft mijn leven lange tijd erg bepaald. Ik heb allerlei therapieën gehad en was al ver gekomen. Maar toch zat het me nog regelmatig erg in de weg. Ik had wel de overtuiging dat blootstelling de beste methode zou zijn, maar ja, dat is niet te organiseren dacht ik. Tot ik hoorde van de therapie bij Kindt. Ik voelde me heel serieus genomen in mijn angst , werd van begin tot eind met veel aandacht begeleid. En met groot succes. Ik ben mijn angst de tweede dag letterlijk onder ogen gekomen, zonder daar nog echte angst bij te voelen. Zo ontzettend bijzonder!! Ik kan degene die voor mij kwam overgeven niet vaak genoeg bedanken en natuurlijk ook de therapeut die mij heeft bijgestaan. Ik zal deze ervaring nooit vergeten.”

Laura

“Zeer positief, ik werd goed meegenomen in het hele behandelplan en de achterliggende wetenschap van Memrec. Hierdoor begrijp je zelf ook waarom het belangrijk is om je grenzen te verleggen, omdat de behandeling anders niet werkt. Verder voelde het ook geheel vrijblijvend, als ik had gezegd dat ik per direct zou willen stoppen dan was die optie er ook voor mijn gevoel. Dat hielp heel erg met het gevoel dat je het dus zelf wil, en dat je het niet doet omdat het ‘moet’. Ook het nagesprek vond ik erg prettig.”

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…