Bij Kindt Clinics overwin je je angst voor vogels

Wij zijn een team van ervaren psychologen en een huisarts, gespecialiseerd in de behandeling van spinnenfobie en andere angsten. De vrijheid van een leven zonder onnodige angst, dat is waar Kindt Clinics voor staat.

Vogel → angst

Veel mensen schrikken als een vogel dichtbij fladdert, maar als je een fobie voor vogels hebt, is het meer dan schrikken. Je lichaam reageert dan met een hoge mate van angst.

Dit komt doordat er in de hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen vogels en een gevoel van angst, of dreiging. Je weet wel dat vogels niet gevaarlijk zijn, maar toch voel je paniek.

Omdat vogels in het dagelijks leven niet te vermijden zijn, kan een fobie voor vogels erg belemmerend zijn. Je vermijdt misschien pleinen, stranden of terrasjes, of bent continu een beetje op je hoede buiten. Gelukkig is het vaak goed te behandelen.

Symptomen van angst voor vogels

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Ineenduiken

Weg willen

De Memrec-methode is geschikt voor vogelfobie

Memrec is een behandelmethode voor angst, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Memrec is geschikt voor arachnofobie – bij Kindt Clinics de meestbehandelde angst.

Drie afspraken

Intake (kan online), behandeling en de test of het gelukt is.

Hoge slagingskans

Bij 89% van onze klanten is de behandeling succesvol.

Blijvend resultaat

Na een succesvolle behandeling komt de angst niet meer terug.

Bij iemand met angst voor vogels is in de hersenen een onnodige verbinding ontstaan tussen vogels en angst. De Memrec-behandeling verzwakt die verbinding. Tijdens de behandelsessie gaan we de angst kort en krachtig aan, waarna je eenmalig een pil krijgt (een veelgebruikte bètablokker). Deze combinatie zorgt dat de angst niet op dezelfde manier kan worden opgeslagen in de hersenen. Hierdoor reageert je lijf voortaan niet meer zo angstig.

Vrijheid van leven zonder angst voor vogels

Iedereen heeft andere redenen om van hun fobie af te willen komen. Mensen noemen na hun behandeling het vaakst de volgende voordelen:

behandeling van angst bij kindt clinics

De behandeling wordt in Nederland altijd geheel of gedeeltelijk vergoed

De behandeling valt binnen de basisverzekering. De zorgverzekeraar vergoedt dus altijd een deel van de kosten. Omdat Kindt Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars, varieert de vergoeding tussen de 51% en 100%. Dit hangt af van welke basisverzekering je gekozen hebt. Voor kinderen gaat de bekostiging via de gemeente.

Ervaringen van anderen

In onderstaande documentaire zie je beelden van een hoogtevrees- en een kippenfobiebehandeling bij Kindt Clinics (uit het Canadese documentaireprogramma The Nature of Things).
Tot en met minuut 09:40 gaat het over de Memrec-methode bij hoogtevrees en kippenfobie. De rest van het programma gaat over andere wetenschap rondom angst.

Mirjam

“Ik was vooraf nogal sceptisch maar achteraf echt onvoorstelbaar dat het echt is gelukt en heeft gewerkt. Een super team.”

Thalita

Ik voelde me serieus genomen en voelde me geen client maar gewoon iemand die onder begeleiding mijn angst onder ogen wilde komen. Ik vond de aanmoediging erg fijn en tijdens de tweede testsessie werden er foto’s gemaakt van mij met de vogels, dat vind ik nog steeds erg leuk om te zien!

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…