Specifieke angsten

en fobieën

Kindt Clinics is gespecialiseerd in de behandeling van fobieën. Neem gerust contact met ons op om te bespreken of de behandeling geschikt voor je is.

Specifieke fobie

Een specifieke fobie is een hevige angst; een angst die niet in verhouding staat tot de omstandigheden. Hoewel iemand rationeel wel weet dat hetgeen dat hij vreest niet levensbedreigend kan zijn, doet dat er niet meer toe op het moment dat de angst toeslaat.

Een fobie kan ontstaan door een nare ervaring, maar meestal is er geen duidelijke oorzaak. Voor de behandeling bij Kindt Clinics maakt dit niet uit.

Omdat het vaak veel moeite kost om een angst volledig te vermijden in het dagelijks leven, zijn specifieke fobieën vaak erg belemmerend.

 

Symptomen van een specifieke fobie

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Weg willen

De behandeling bij Kindt Clinics is geschikt voor vrijwel alle specifieke fobieën

Dankzij de Memrec-methode van Prof. dr. Merel Kindt is een fobie meestal snel en effectief te behandelen. We verwelkomen mensen van over de hele wereld voor de Memrec-behandeling. 

Aanpak van de behandeling bij fobieën

Bij 82% van onze klanten is één korte behandelsessie genoeg om de angst blijvend te verhelpen. Om de behandeling te laten slagen roepen we de angst één keer op. Bij een slangenfobie doen we dit bijvoorbeeld door je te vragen naar een slang te kijken. Dit is kort en eenmalig, en nodig om de behandeling te laten slagen. De dag erna kom je terug, en merk je vaak meteen dat de hevige angst verdwenen is.

Geschikt voor angsten die we kunnen oproepen

Memrec is geschikt voor alle fobieën die we tijdens de behandeling daadwerkelijk kunnen opzoeken. Dus de methode is wel geschikt voor angsten als claustrofobie, prikangst, angst voor een dier en hoogtevrees.

Memrec is niet geschikt voor bredere angststoornissen, of voor bijvoorbeeld faalangst of verlatingsangst. Ook is Memrec meestal niet geschikt voor sociale angst. Dit komt doordat het vaak niet mogelijk is om de angst goed op te roepen. De gedachte ‘wat vonden anderen van mij’ kan blijven doorsudderen na de confrontatie met je angst. Ook blijkt de angst tijdens de behandeling vaak minder hevig dan normaal, juist vanwege de behandelsetting.

Heb je een angst die we gericht zouden kunnen opzoeken tijdens de behandeling, maar twijfel je of de methode geschikt voor je is? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees de ervaring van Nienke

"Meerdere keren ben ik in huilen uitgebarsten omdat zo’n klein zoemend beestje mijn dag weer eens verpest had. Het resultaat was dan ook dat ik op dagen dat het mooi weer was meer uren binnenshuis doorbracht dan buiten. Dat dit geen normale reactie was, was ik me zeker van bewust."
Lees Nienkes verhaal

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…