Specifieke angsten

en fobieën

Kindt Clinics is gespecialiseerd in de behandeling van fobieën. Neem gerust contact met ons op om te bespreken of de behandeling geschikt voor je is.

Onnodige verbinding in de hersenen

Een specifieke fobie is een hevige angst voor iets dat niet daadwerkelijk gevaarlijk is. Hoewel je rationeel wel weet dat datgene niet levensbedreigend kan zijn, reageert je lichaam toch met hoge angst. 

Dit komt doordat in de hersenen een onnodige verbinding is ontstaan tussen hetgeen dat je vreest, en angst.

Omdat het vaak veel moeite kost om een angst volledig te vermijden in het dagelijks leven, zijn specifieke fobieën vaak erg belemmerend. 

 

Symptomen van een specifieke fobie

Hevige schrik

Hoge hartslag

Zweten

Verkrampen

Trillen

Sneller ademen

Frustratie

Weg willen

De behandeling bij Kindt Clinics is geschikt voor vrijwel alle specifieke fobieën

Met de Memrec-methode is een fobie meestal snel en effectief te behandelen. Memrec is geschikt voor alle fobieën die we tijdens de behandeling daadwerkelijk kunnen opzoeken. Dus de methode is wel geschikt voor bijvoorbeeld kikkerfobie, vliegangst en de angst dat iemand overgeeft. 

Memrec is niet geschikt voor bredere angststoornissen, of voor bijvoorbeeld faalangst of verlatingsangst. Ook is Memrec meestal niet geschikt voor sociale angst. Dit komt doordat het vaak niet mogelijk is om de angst goed op te roepen. 

Heb je een angst die we gericht zouden kunnen opzoeken tijdens de behandeling, maar twijfel je of de methode geschikt voor je is? Neem dan gerust contact met ons op.

Kort maar krachtig

We plannen in principe 3 afspraken: het intakegesprek (dit kan online), de behandelsessie, en de test of de behandeling geslaagd is. 

Tijdens de behandelsessie zoeken we een situatie op die de angst oproept. Vervolgens helpen we je om de angst aan te gaan. Door dit één keer en op de juiste manier te doen, gaat het angstspoor in de hersenen openstaan voor verandering. Vervolgens krijg je een pil, een specifieke bètablokker. 

De combinatie van het aangaan van de angst en deze pil zorgen dat de angst zich niet op dezelfde manier kan opslaan in de hersenen. Eén dag later kom je terug, en merk je vaak meteen dat de hevige angst verdwenen is.

Lees de ervaring van Nienke

"Meerdere keren ben ik in huilen uitgebarsten omdat zo’n klein zoemend beestje mijn dag weer eens verpest had. Het resultaat was dan ook dat ik op dagen dat het mooi weer was meer uren binnenshuis doorbracht dan buiten. Dat dit geen normale reactie was, was ik me zeker van bewust."
Lees Nienkes verhaal

We helpen je graag verder

Ik zie er tegenop…